Rus paralı asker grubu Wagner, Ukrayna'nın Soledar şehrini ele geçirdiklerini iddia etti

Soledar
Soledar

Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeni Prigojin, Ukrayna'nın Soledar şehrinin kontrolünü ele geçirdiklerini iddia etti. Bu iddia doğrulanırsa Rusya, yaz aylarından bu yana ilk kez savaş alanında ciddi bir başarı elde etmiş olacak.

Salı gecesi geç saatlerde Telegram kanalından bir sesli mesaj yayınlayan Prigojin, "Wagner üniteleri Soledar'ın tamamını kontrol altına aldı" dedi.

Prigojin, salı günü, Ukrayna askerlerinin şehrin ortasında olduğunu ve onları çevrelediklerini söylemişti. Paralı asker grubu lideri, "Sokak savaşları sürüyor. Tutuklu sayısı yarın açıklanacak" ifadesini kullanmıştı.

Tuz ve alçı madenlerini almak istiyorlar

Rusya'nın Ukrayna'da işgal ettiği bölgelere atadığı yetkililerden Denis Puşilin de Rusya 1. Kanalı'na yaptığı açıklamada, Soledar'ın Rus kontrolüne geçtiğini söyledi.

Prigojin, çevresi Wagner paralı askerleriyle çevrili, tuz madeninde çekilmiş olabileceği düşünülen bir fotoğraf paylaştı. Bunun ABD'nin, "Prigojin'in bölgedeki tuz ve alçı taşı madenlerini almak istediği" iddiasına bir gönderme olabileceği düşünülüyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, her gece yayınladığı video açıklamaların salı akşamı paylaşılan sonuncusunda Soledar'ı, "kahramanca" savunan askerlere teşekkür etti, ancak durum hakkında bilgi vermedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >