Rus rublesi 2016 yılının kazananı oldu

ABD doları karşısında yüzde 17 değer kazanan rublenin rakibi ise sadece Brezilya reali.

2013 yılında beri ağır yaptırımlara maruz kalan Rusya'nın para birimi ruble 2016'nın en çok güçleneni olmaya hazırlanıyor. Rublenin dolar karşısında değeri 2016'da yüzde 17 arttı. NTV'nin haberine göre; Petrol fiyatlarının yeniden artışa geçmesi ve yabancı yatırımcıların ülkeye olan ilgisinin artması yaptırımlara rağmen rublenin değer kazanmasının en büyük sebepleri arasında gösteriliyor.



Brezilya reali de değer kazandı
Rubleyle birlikte Brezilya reali de yüzde dolar karşısında yüzde 17 değer kazanmayı başardı. 2016'nın başlarında varil petrolün 27 dolar seviyesine gerilemesiyle ruble zorlansa da mayıs ayından itibaren petrolün değerlenmesi Rus ekonomisinin de güçlenmesini sağladı.
Brezilya reali de değer kazandı Rubleyle birlikte Brezilya reali de yüzde dolar karşısında yüzde 17 değer kazanmayı başardı. 2016'nın başlarında varil petrolün 27 dolar seviyesine gerilemesiyle ruble zorlansa da mayıs ayından itibaren petrolün değerlenmesi Rus ekonomisinin de güçlenmesini sağladı.
Yabancı yatırımcılar Rus pazarına girdi
Rusya Finans Bakanı Anton Siluanov, "Yabancı yatırımcıların aktif bir şekilde Rus pazarına girdiğini ve ruble cinsi bonoları aldığını görüyoruz. Bu da paramızın güçlenmesini sağlıyor" ifadelerini kullandı. Analistler ABD'de Donald Trump'ın başkan seçilmesinin de yatırımcıların Rusya'ya yatırımını arttırdığını ifade ediyor. Barack Obama Rusya için, "Küçük ve zayıf bir ülke" ifadelerini kullanırken Donald Trump'ın Rusya hakkındaki görüşleri ise daha olumlu yönde.
Yabancı yatırımcılar Rus pazarına girdi Rusya Finans Bakanı Anton Siluanov, "Yabancı yatırımcıların aktif bir şekilde Rus pazarına girdiğini ve ruble cinsi bonoları aldığını görüyoruz. Bu da paramızın güçlenmesini sağlıyor" ifadelerini kullandı. Analistler ABD'de Donald Trump'ın başkan seçilmesinin de yatırımcıların Rusya'ya yatırımını arttırdığını ifade ediyor. Barack Obama Rusya için, "Küçük ve zayıf bir ülke" ifadelerini kullanırken Donald Trump'ın Rusya hakkındaki görüşleri ise daha olumlu yönde.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >