Rus topraklarına ikinci saldırı: Petrol boruları füzelerle vuruldu

Dünyanın en büyük petrol borularının bulunduğu Bryansk şehri vuruldu
Dünyanın en büyük petrol borularının bulunduğu Bryansk şehri vuruldu

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya başlatmış olduğu saldırı karşısında büyük direniş gösteren Ukrayna ordusu, Rusya'nın Bryansk kentine saldırdı. Ukrayna ordusunun Rusya'ya yönelik ikinci saldırısında petrol boruları hedef alındı. Saldırı anları ise sosyal medyaya yansırken büyük patlamanın meydana geldiği görüldü. Ukrayna ordusu daha önce Rusya'nın yakıt deposunu vurmuştu.

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta iki ay geride kalırken çatışmalar artmış durumda. Ukrayna Rus ordusunun işgaline direnmeye çalışırken can kayıpları iyice artıyor. Gece saatlerinde ise büyük bir patlama meydana geldi. Ukrayna ordusu ordusunun Rusya'nın dünyanın en büyük petrol borularının bulunduğu Bryansk şehrini vurduğu ortaya çıktı.

Ukrayna güçleri Bryansk'ı vurdu

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Bryansk kentininUkrayna ordusu tarafından vurulduğu görüldü. Saldırı sonrası bölgede bulunan Transneft-Drujba petrol depolama tesisinde yangın çıktı. Yangın anları ise kameralara yansıdı.

Ukrayna ordusu daha önce yakıt deposunu vurmuştu

Daha öncesinde de Ukrayna ordusu 2 Nisan’da Rus topraklarına bir kez daha saldırı düzenlemişti. Belgorod kentine yapılan saldırıda bir yakıt deposu helikopter tarafından vurulmuştu.

Savaş kayıpları artıyor

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, 24 Şubat'tan bu yana devam eden savaşta hayatını kaybeden Rus asker sayısının 21 bin 600'e ulaştığını bildirdi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, 24 Şubat ile 25 Nisan tarihleri arasında Rus ordusunun savaştaki kayıplarına ilişkin verilerin güncellendiği belirtildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >