Rusların geride bıraktığı belge: 15 günde tamamlanması planlanmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, tarafından ilginç bir iddia açıklandı. Ukrayna saldırısına yönelik planın 18 Ocak 2022'de onaylandığını ve 15 günde tamamlanmasının öngörüldüğü iddia edildi. Ukrayna bu iddiaları Rus askerlerinin kaçarken bıraktığı belgelere dayandırdığını belirtti.

Rusya, 24 Şubat'ta Ukrayna'ya havadan ve karadan harekat başlattı. Rus birlikleri kısa süre Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarına kadar geldi. Ancak Ukrayna ordusu bazı bölgelerde başarılı bir savunma hattı kurdu.

Arkalarında belge bırakmışlar

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna ordusunun başarılı operasyonları sayesinde, Rus askerlerinin panik yaparak bazı gizli evrakları arkalarında bıraktıkları belirtildi.

Savaş planı daha önce onaylanmış

Ele geçirilen söz konusu evraklarda, Rusya'nın Ukrayna'daki operasyonel planlarına ilişkin bilgilere ulaşıldığı bilgisine yer verilen açıklamada, "Ukrayna ile savaş planı 18 Ocak'ta 2022 onaylanmış. Ukrayna'nın tümünün ele geçirilmesi 20 Şubat ila 6 Mart arasında 15 gün içerisinde tamamlanmak zorundaymış." ifadesi kullanıldı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >