Rusya ABD'ye ait İHA'yı vurdu

AFRICOM olarak bilinen birimin başındaki General Stephen Townsend, Rusya'nın ABD'ye ait İHA'yı vurduğunu belirtti.
AFRICOM olarak bilinen birimin başındaki General Stephen Townsend, Rusya'nın ABD'ye ait İHA'yı vurduğunu belirtti.

ABD'li General Stephen Townsend, ABD'ye ait bir İHA'nın Rusya tarafından düşürüldüğünü açıkladı. Townsend yaptığı açıklamada, ''Ruslar ateş ettiği zaman İHA'nın ABD'ye ait olduğunu bilmiyorlardı'' dedi.

Afrika'da sivil ve askeri operasyonlar düzenlemek amacıyla Pentagon'un 2007 yılında kurduğu ve kısacası AFRICOM olarak bilinen birimin başındaki General Stephen Townsend'in, İngiliz haber ajansı Reuters'a bir açıklama yaptı. Townsend yaptığı açıklamada, Rusya'ya ait hava savunma sistemi Libya'nın başkenti Trablus'ta ABD Ordusuna ait bir silahsız İHA'yı düşürdüğünü söyledi.

'İHA'yı geri vermeyi reddediyorlar'

Stephan Townsend, 'Ruslar ateş ettiği zaman İHA'nın ABD'ye ait olduğunu bilmediklerine inandığını söyleyerek', "Ama şimdi kime ait olduğunu kesinlikle biliyorlar ve geri vermeyi reddediyorlar. Nerede olduklarını bilmediklerini söylüyorlar ama ben buna inamıyorum" ifadelerini kullandı.

 Stephen Townsend.
Stephen Townsend.

Townsend, bölgede Rus paralı askerlerinin bulunduğunu ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Hafter Güçlerine verdiği hava savunma sistemlerinin aktif olduğunu belirtti. ABD İHA'sının düştüğü tarihe yakın bir tarihte bölgede İtalyan İHA'sı da düşmüştü.

Rusya açıklama yapmadı

Bir İHA'yı düşürecek ekipmanı olmamasına rağmen Rusya'nın, ayrılıkçı Hafter'den İHA'nın sorumluğunu üstüne almasını talep ettiği, Hafter güçlerinin de bunu kabul ettiği iddia edildi. ABD'nin açıklamasından sonrası Moskova yönetiminden herhangi bir açıklama gelmedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >