Rusya Devlet Başkanı Putin: Bu isyanın cezası çok ağır olacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Wagner'in kurucusu Yevgeny Prigojin
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Wagner'in kurucusu Yevgeny Prigojin

Rusya'da Wagner krizi yaşanıyor. Rusya Devlet Başkanı Putin konuyla ilgili ilk açıklamasını yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Tüm güçlerin birliğine ihtiyacımız var. Dış düşmanlarımız birliğimizi yok etmek istiyor. Rusları Ruslara karşı savaştırarak Rusya'yı parçalamak istiyorlar. Bu bir silahlı ayaklanma. Wagner içindeki hainler silahlı isyan başlattı, cezası verilecek. Bunun cezası çok ağır olacak." dedi.

Rusya Devlet Başkanı ayrıca Rus toplumunu bölenler için "kaçınılmaz ceza" uyarısı yaptı. Başkent Moskova'da ve diğer birkaç bölgede bir terörle mücadele rejiminin yürürlükte olduğunu söyledi.

Putin, "İsyan ve kaos oluşturmaya çalışan bu kişiler başarısız olacaktır" dedi.

Putin ayrıca, "Ülkemizi savunmaya devam edeceğiz, şimdi birlik olma zamanıdır. Askerimiz güvenlik için ayakta. Cephedeki askerlerimiz ulusumuzun bağımsızlığını ve halkımızın güvenliğini korumaktadırlar. 1. Dünya Savaşı sırasındaki savaş suçları bölünmüş topraklar yarattı. Ruslar ve kardeşleri çatıştı. Bugün de bizi bölmeye çalıştılar, bugün hainlerle karşı karşıyayız. Hayatımızı ülkemizi savunmak için mücadele ediyoruz. İsyan ve kaos oluşturmaya çalışan bu kişiler başarısız olacaktır. Herhangi bir isyan ülkemizin hayrına olmayacaktır. Hainler şüphesiz ki en ağır şekilde cezalandırılacaktır." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >