Rusya Devlet Başkanı Putin: Fırat'ın güneyinde bazı ABD'li vatandaşlar alıkonuldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Valday Tartışma Kulübü’nde yaptığı konuşmada "Teröristler Fırat'ın güneyinde bazı Amerikan vatandaşları alıkoydu." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi'de gerçekleşen Valday Tartışma Kulübü’nde yaptığı konuşmada, "Teröristler Fırat'ın güneyinde ABD ve Avrupa vatandaşlarını esir aldı. Fırat'ın doğusunda ABD'nin kontrolündeki bölgede ne olduğunu kimse bilmiyor, orada hala DEAŞ güçleri var. DEAŞ, Fırat boyunca ABD kontrolündeki bölgede varlığını artırdı. Teröristler toplam 700 kişiyi esir aldılar ve 10 kişiyi idam ettiler" ifadelerini kullandı.

Putin'den Türkiye sorusuna yanıt

Putin'e, Türkiye'nin İdlib'le ilgili sorumluluklarını yerine getirip getirmediği sorusuna da yanıt verdi.

İdlib'de silahsızlaştırılmış bölge oluşturulmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Putin, Türkiye'ye Suriye krizini çözme konusunda yardım ettiği için teşekkür etti.

“Türkiye oldukça etkin bir şekilde çalışıyor”

Putin, sözlerine şöyle devam etti:

  • "Tüm sorumluluklar henüz yerine getirilmedi, ancak bunun üzerinde çalışıyorlar. Bunu görüyoruz, çalışıyorlar. Her şey o kadar kolay değil, aksine zor. Ancak Türkiye üstlendiği sorumlulukları yerine getiriyor. Anlaştığımız 15-20 kilometrelik İdlib'deki bölgenin kurulumuna devam ediliyor. Bölgedeki tüm ağır silahlar çıkarılmadı, tüm teröristler ayrılmadı. Ancak Türk partnerlerimiz sorumluluklarını yerine getirmek için gerekli her şeyi yapıyor. Türkiye gerektiği gibi ve oldukça etkin bir şekilde çalışıyor"
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >