Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: İsyanda Batılı özel servislerin etkisi araştırılıyor

Arşiv
Arşiv

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Wagner isyanına Batılı özel servislerin karışıp karışmadığının araştırıldığını açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, RT televizyonuna Wagner ayaklanmasına ilişkin verdiği demeçte, “Pek çok meslektaşı Devlet Başkanı (Vladimir) Putin’i arayarak dayanışma ve desteklerini ifade ettiler ve durumun kontrol altına alınacağına, anayasal düzene geri dönüleceğini dair inançlarını dile getirdiler, nitekim böyle de oldu” dedi.

"Bizimle dayanışma içindeler"

Lavrov sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben de yabancı meslektaşlarımın girişimiyle pek çok telefon görüşmesi gerçekleştirdim. İçlerinden çoğu aynı düşünceleri belirttiler: Bizimle dayanışma içinde olduklarını ve ülkenin birliğini sabote edecek hiçbir teşebbüse izin vermeyeceğimize inandıklarını söylediler. Bu telefon görüşmeleri hakkında kamuoyu önünde açıklama yapmamamızı istediler, biz de bunu yapmamaya gayret ediyoruz.”

"Batı'nın dahli var mı araştırılıyor"

Ayrıca Lavrov, Wagner ayaklanması sırasında Rusya’da 24 Haziran’da yaşananlarda Batı ülkelerinin gizli servislerinin herhangi bir dahli olup olmadığının Rus güvenlik servisleri tarafından araştırılmakta olduğunu kaydetti.

Rusya Dışişleri Bakanı, Batı medyasının Wagner ayaklanmasını sunuş biçimiyle ilgili de, “Gerçekliktense arzu ettiklerini ortaya koydular, haberlerinin tonu onların hüsnükuruntusuydu” yorumunu yaptı.

Lavrov "Wagner grubu Mali, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki faaliyetlerine devam edecek" açıklamasında bulundu.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >