📞☎️ Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'in telefonda görüştüğünü Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov açıkladı. Görüşmede İdlib'deki anlaşmaların nasıl uygulanabileceği ele alındı. İletişim Başkanı Altun, iki liderin en kısa sürede yüz yüze görüşeceğini açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İdlib'de rejim saldırısında 33 Türk askerinin şehit olmasına sonrası açıklamalarda bulundu.

Lavrov'un açıklamalarından satır başları şöyle:

''İdlib konusunda Putin ve Erdoğan arasındaki anlaşmalara bağlıyız. Teröristlerle ılımlı muhaliflerin birbirinden ayrılması ortak hedefimiz olmalı. Bu hedefin gerçekleştirilmesi için yapılacakları ortaya koymak birincil önceliğimiz olmalı. Türk ordusu ile her gün temaslar sürüyor. Dünkü koordinasyon bilgileri Suriye ordusuna iletilmişti.

"NATO'dan toplantı istemek Türkiye'nin meşru hakkıdır"

Vurulan Türk birlikleriyle ilgili bilgi yoktu. Yaşananlar İdlib anlaşmasının tarafımızdan ihlali değildir. Türkiye'ye başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. İdlib'de gerginliğin azaltılması bölgesinde görev yapan Türk askerlerinin güvenliği için çalışmaya devam edeceğiz. NATO'dan toplantı istemek Türkiye'nin meşru hakkıdır.

"İdlib konusunda görüşmelere hazırız"

Suriye'de yaşananlar NATO'nun kuruluş anlaşması maddeleri kapsamına girmez. Rus ve Türk delegeler bugün de görüşmelerini sürdürecek. Aşılmaz engeller olduğunu düşünmüyorum.İdlib konusunda koordinasyon sağlamak için görüşmelere hazırız.''

Kremlin'den açıklama

Kremlin'den yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in üst düzey görüşme gerçekleştirme konusunda anlaştıkları ifade edildi.

İki lider idlib'deki son durum hakkında ciddi endişe duyduklarını dile getirdi.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin yüz yüze görüşecek"

İletişim Başkanı Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'le telefon görüşmesinde iki liderin en kısa sürede yüz yüze görüşmelerinin kararlaştırıldığını belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >