Rusya ile yapılan üçüncü ortak kara devriyesi tamamlandı

Türkiye ve Rusya arasında yapılan üçüncü ortak kara devriyesi tamamlandı.
Türkiye ve Rusya arasında yapılan üçüncü ortak kara devriyesi tamamlandı.

Soçi mutabakatı kapsamında Türk ve Rus askerleri, Suriye'de Fırat'ın doğusunda gerçekleştirilen üçüncü ortak kara devriyesini tamamladı.

Rusya Federasyonu ile Soçi’de varılan mutabakat çerçevesinde Fırat’ın doğusundaki Kamışlı-Derik arasındaki bölgede başlayan 3’üncü ortak kara devriyesi tamamlandı.

Saat 10.00’da başlayan devriye 4 saat sürdü. Devriyenin ardından Türk sınır güçleri, Türkiye tarafına geçti. Beton bloklarla kapatılan sınırda beton bir bloğun kaldırılması ile Türk zırhlı araçları Suriye tarafına geçerek Rus askeri polisleriyle buluşarak devriye başlamıştı.

Devriye Kamışlı - Derik arasındaki bölgede yapıldı

Milli Savunma Bakanlığı, Twitter hesabından “Rusya Federasyonu ile 22 Ekim 2019 tarihinde Soçi’de varılan mutabakat çerçevesinde Türk ve Rus askeri unsurları ve İHA’larının iştirakiyle üçüncü ortak kara devriyesi, Fırat’ın doğusundaki Kamışlı-Derik arasındaki bölgede başladı” açıklamasını yaparak devriye bölgesi hakkında bilgi verdi.

İlk ortak kara devriyesi 1 Kasım'da başladı

Soçi mutabakatı kapsamında Türk-Rus ilk ortak kara devriyesi 1 Kasım Cuma günü Rasulayn'ın 40 kilometre doğusu ile Kamışlı'nın 30 kilometre batısı arasındaki bölgede, ikinci ortak devriye 5 Kasım'da Aynularab'ın doğusu ile Tel Abyad'ın batısı arasındaki bölgede yürütülmüştü.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >