Rusya lideri Putin: Bağımsız Filistin devletinin kurulması bir gereklilik

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Filistin devletinin kurulmasının gereklilik olduğunu ifade ederek Putin, İsrail - Gazze cephesindeki son çatışmaların ABD'nin Ortadoğu politikalarının akameti olduğunu belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'yle yaptığı görüşmesinde Filistin meselesine ilişkin önemli mesajlar verdi.

NTV'nin haberine göre; Rus lider Putin, Gazze - İsrail hattındaki son çatışmaların Ortadoğu'daki Amerika Birleşik Devletleri politikalarının başarısızlığını gösterdiğini ifade etti.

Putin, bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını ise gereklilik olarak nitelendirdi.

Abbas Rusya'ya gidecek

Rusların, Filistinlilerle köklü tarihi bağları olduğunu ve temasların sürdüğünü belirten Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, "Yüksek düzey de dahil olmak üzere farklı düzeylerdeki temaslardan bahsediyoruz. Ancak aynı zamanda İsrail devleti ile ilişkilerimiz var. Bu devletle çok ortak noktamız var, her şeyden önce bu devlette yaşayan çok sayıda yurttaşımız bizi birleştiriyor." ifadesini kullandı.

Peskov, bu sebeplerle Rusya’nın, çatışmanın her iki tarafıyla ilişkilerini sürdürdüğünü vurgulayarak “Ne yazık ki, son dönemdeki uygulamaların da gösterdiği gibi, çözüme zemin arayan ve çok etkili çalışmayan çok az formatta yer alıyoruz. Ancak yine de çözüm yollarının bulunmasına yardım etme konusunda üzerimize düşeni yapmaya ve çaba göstermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Kremlin Sözcüsü Peskov, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Rusya’yı ziyaretini önceden planladığını ancak ziyaret tarihinin henüz kesinleşmediğini bildirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >