Rusya Maliye Bakanlığı: Döviz ve altın işlemleri durduruldu

​Rusya Maliye Bakanlığı döviz ve altın işlemlerinin durdurulduğunu açıkladı
​Rusya Maliye Bakanlığı döviz ve altın işlemlerinin durdurulduğunu açıkladı

Rusya Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Rusya'ya uygulanan yaptırımlara karşı alınan önlemlerden biri olarak döviz ve altın alım işlemlerini mali kural çerçevesinde durdurulduğu belirtildi.

Rusya, Ukrayna saldırısı nedeniyle uygulanan yaptırımlara karşı aldığı önlemlere bir yenisini daha ekledi. Rusya Maliye Bakanlığı; Ülkede dövizve altın alım işlemlerinin mali kural çerçevesinde durdurulduğu bildirildi.

Rusya Merkez Bankası da borsa üzerinden döviz alımınayüzde 30 komisyon getirildiğini açıklamıştı.

NTV'nin haberine göre; Rublenin dolar karşısındaki değer kaybı da artarak devam ediyor. Dolar/ruble yüzde 10'luk artışla 116 seviyesinden işlem görüyor.

Moskova Borsası halen kapalı

Yaptırımlar nedeniyle Moskova Borsası da 28 Şubat'tan bu yana işlemlere kapalı.

''Döviz ve altın işlemleri durduruldu''

Rusya Maliye Bakanlığı tarafından yeni alınan karara göre, ekstra petrol ve doğalgaz gelirlerinin kullanımına yönelik mali kuralın bazı kısımlarının askıya alınması çerçevesinde döviz ve altın alım işlemlerini durdurduklarını açıkladı.

Rubleyi dalgalanmalardan korumak amaçlanıyor

2017'de kabul edilen bir kurala göre, Rusya petrol fiyatları yüksek olduğunda döviz alıyor ve fiyatlar varil başına 44 doların altına düştüğünde satıyor, böylece rubleyi petrol fiyatlarındaki dalgalanmalardan koruyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >