Rusya Ukrayna'nın Belgorod'a misket bombasıyla saldırdığını iddia etti

Arşiv
Arşiv

Rusya'nın Belgorod Bölge Valisi Gladkov, Ukrayna ordusunun bölgeye misket bombasıyla saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi.

Rusya'nın Belgorod Bölge Valisi Vyaçeslav Gladkov, yaptığı yazılı açıklamada, Ukrayna'nın dün Belgorod bölgesine yönelik çeşitli saldırılar gerçekleştirdiğini belirtti.

Ukrayna'nın saldırılarında misket bombası kullandığını belirten Gladkov, "Ukrayna ordusu 21 Temmuz'da bölgemize bağlı Juravliyevka köyüne çoklu roketatar sistemiyle 21 füze ve 3 misket bombasıyla saldırmıştır." ifadesini kullandı.

Belgorod'daki başka köylere de çeşitli saldırılar yapıldığını bildiren Gladkov, saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığını kaydetti.

Rusya’ya bağlı Kırım Valisi Sergey Aksenov tarafından yapılan açıklamada, “Ukrayna, Kırım altyapısına dronlarla saldırı girişiminde bulundu” dedi.

Kırım gerginliği büyüyor

Rusya ve Ukrayna arasındaki Kırım gerginliği büyüyor. Rusya’ya bağlı Kırım Valisi Sergey Aksenov’un bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna tarafından Akmescid şehrinin kuzeyindeki Krasnogvardeysky bölgesinde altyapıya dronlarla saldırı girişiminde bulunulduğunu açıkladı.

Rusya’nın işgali altında olan Kırım Yarımadası’nı Rusya topraklarına bağlayan Kırım Köprüsü, bugün geçici olarak yeniden trafiğe kapatıldı. Rusya tarafından yapılan açıklamada, “Köprüde ve denetim alanında bulunanların sakin olmaları ve güvenlik görevlilerinin talimatlarına uymaları isteniyor" denildi. Trafiğin durdurulmasının nedeni belirtilmezken kısa süre sonra tekrar araç geçişine izin verildiği belirtildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >