Yaptırımlara karşılık geldi: 287 İngiliz vekilin Rusya'ya girişi yasaklandı

287 İngiliz vekilin Rusya'ya girişi yasaklandı
287 İngiliz vekilin Rusya'ya girişi yasaklandı

İngiltere hükümetinin 11 Mart 2022’de Duma’nın 386 vekilini yaptırım listesine dahil etmesine yanıt olarak, karşılıklılık ilkesi çerçevesinde 287 İngiliz milletvekilinin Rusya'ya girişi yasaklandı. Ayrıca İngiltere'den dikkat çeken Brimstone atağı geldi. Ukrayna'ya en fazla silah gönderen ülkeler arasında olan İngiltere, Ukrayna'ya birkaç hafta içinde Brimstone gemisavar füzeleri gönderileceğini açıkladı.

Bakanlığın açıklamasına göre, İngiltere hükümetinin 11 Mart 2022’de Duma’nın 386 vekilini yaptırım listesine dahil etmesine yanıt olarak, karşılıklılık ilkesi çerçevesinde Avam Kamarası’nın 287 üyesine karşı bireysel kısıtlama getirildi.

Yaptırım listesine dahil edilen isimler arasında Avam Kamarası Başkanı Lindsay Hoyle de yer alıyor.

Açıklamada, “Rusya Federasyonu’na girişi yasaklanan söz konusu isimler, Londra’nın Rusya karşıtı yaptırımlarının getirilmesinde en aktif rolü oynadı ve İngiltere’de hiçbir dayanağı olmayan Rusofobik histeriye katkı sunuyor” ifadeleri kullanıldı.

İngiltere "Brimstone" gemisavar füzeleri gönderecek

ABD ile birlikte Ukrayna'ya en fazla silah gönderen ülkeler arasında başı çeken İngiltere, Stormer zırhlı araçlarından sonra bir diğer dikkat çeken adım atıyor.

İngiltere Silahlı Kuvvetler Bakanı James Heappey, milletvekillerine Ukrayna'ya birkaç hafta içinde Brimstone gemisavar füzeleri gönderileceğini söyledi. Kiev yönetimi, uzun menzilli kara füzeleri talebinde bulunuyordu ve İngiltere söz konusu istek üzerine Brimstone'ları yola çıkarıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >