Rusya'da ilk kez 'Delta plus' varyantı görüldü

Arşiv
Arşiv

Hindistan'da ortaya çıkan ve 'endişe varyantı' olarak tanımlanan Delta plus varyantı, Rusya'da görüldü. İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi Başkanı Anna Popova, varyantın görüldüğü kadının, hastalığı hafif atlattığını açıkladı.

Rusya'da, yeni tip koronavirüsün (COVID-19) Hindistan'da ortaya çıkan "Delta plus" varyantının ilk kez tespit edildiği bildirildi.

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko ve İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi Başkanı Anna Popova, ülkedeki COVID-19 durumuna ilişkin toplantı düzenledi.

Popova, burada yaptığı konuşmada, ülkede "Delta plus" varyantına rastlandığına dair bilgileri denetlediklerini belirterek "Bu yöndeki bilgi doğrulandı. Bu, gerçekten Delta plus varyantı" dedi.

Bir kadında görüldü, hafif atlattı

Bu varyanta bir kadında rastlandığını aktaran Popova, "Kadın, hastalığı hafif atlattı" ifadesini kullandı.

Popova, bu durumda vatandaşların COVID-19'a karşı aşılanmasının önemini vurguladı.

İlk olarak Hindistan'da görülen ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından "endişe verici" olarak tanımlanan Delta varyantının, yüksek bulaşıcılığı nedeniyle yakın zamanda dünya genelinde baskın tip haline gelmesinden endişe ediliyor.

  • Türkiye'de var mı?
  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 29 Haziran'da yaptığı açıklamada, Türkiye'de genetik sekansı belirlenmiş 224 Delta varyantı vakası tespit edildiğini bildirdi. Bakan Koca, "Delta plus (artı) daha yok ama delta varyantı artıyor. 138 sekansı belirlenmiş hastadan bahsetmiştim, şu an 224'e çıktı. Bunun 134'ü İstanbul'da. 16 ilde görülen delta varyantı, şu an 26 ilde görüldü." ifadelerini kullandı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >