Rusya'da kısmi seferberlik kapsamında askere çağrılan kişilerin sayısı açıklandı

Seferberlik kararıyla askere alınanlardan bir görüntü
Seferberlik kararıyla askere alınanlardan bir görüntü

Şubat ayından bu yana 'özel operasyon' adı altında Ukrayna topraklarını işgal eden Rusya, aylardır sahada net bir başarı elde edemedi. Cephe hattında da Ukrayna ordusuna yenik düşmeye başlayınca Vladimir Putin, orduya ek yardımlar için kısmi seferberlik ilan etti. Rusya'dan yapılan son güncel açıklamaya göre, seferberlik kapsamında orduya 200 bin kişinin çağırıldığı bildirildi.

24 Şubat tarihinden beri devam eden Rusya-Ukrayna savaşında, Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde kısmi seferberlik kapsamında 300 bin askeri "Batı, ülkemizi yok etmeye çalışıyor" sözleri ile cepheye çağırmıştı.

Putin yaptığı açıklamada "Batı, ülkemizi yok etmeye çalışıyor. Hedefimizi Donbas'ı özgürleştirmek" dedi. Savunma Bakanı Şoygu ise "Seferberlik kapsamında toplam 300 bin yedek asker çağıracağız" ifadelerini kullandı.

Askere çağrılanların sayısı 200 bini buldu

Öte yandan yaşanan bu gelişmelerin ardından Rusya'dan kısmi seferberlik ile ilgili güncel bir açıklama geldi. Rus yetkililer tarafından bildirilen son gelişmeye göre Rusya'da kısmi seferberlik kapsamında askere çağrılan kişilerin sayısı 200 bini buldu.

Seferberlikten kaçmanın cezası 10 yıla çıkarıldı

Rusya'da askeri seferberlik görevinden kaçanlar için hapis cezasının artırılmasına yönelik yasa tasarısı, Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'dan geçti. Duma'da kabul edilen yasa tasarısıyla çeşitli değişiklikler yapılan tasarıya göre, düşman ordusuna gönüllü bir şekilde teslim olan askerlere 10 yıl, savaşta yağma yapanlara 15 yıl hapis cezası verilebilecek. Seferberlik zamanında askeri görevden kaçmanın hapis cezası da 5 yıldan 10 yıla çıkarıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >