Rusya'da ulusal yas ilan edildi

Rusya'da terör saldırıları nedeniyle ulusal yas ilan edildi
Rusya'da terör saldırıları nedeniyle ulusal yas ilan edildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'daki terör saldırısı nedeniyle 24 Mart'ın ulusal yas ilan edildiğini duyurdu.

Rusya lideri Vladimir Putin, Moskova'da gerçekleştirilen terör saldırısı sonrası ilk açıklamasını yaptı.

24 Mart için ulusal yas ilan eden Putin, Moskova'yı kana bulayan saldırganların Ukrayna'ya kaçmaya çalıştığını söyleyerek "Emri kim verdiyse cezalandırılacak" dedi.

"Düşman bizi bölemeyecek"

Saldırının tüm sorumlularının yakalandığını kaydeden Putin, "Düşman bizi bölemeyecek" diyerek ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Rusya lideri ülke genelinde güvenlik önlemlerinin artırıldığını vurguladı.

Putin, Crocus City'de yaşananlar için 'kanlı ve barbarca terör saldırısı' nitelendirmesinde bulunan Putin, "Crocus’taki terör eyleminin kurbanı hiçbir suçu olmayan onlarca sivil oldu" diye konuştu.

İnsanların hayatlarını kurtarmak için her şey yapan acil ekiplerine, itfaiyecilere ve kurtarma ekiplerine teşekkür eden Putin, yakınlarını kaybeden herkese başsağlığı diledi.

Herkese gereken yardım sağlanacağını vurgulayan Rus lider, "Crocus’ta ateş açanlar Ukrayna yönünde hareket etti, orada onlar için bir ‘pencere’ hazır hale getirilmişti" diye ekledi.

Putin, "Suçlular, soğukkanlılıkla öldürmeye, bir zamanlar Nazilerin yaptığı gibi doğrudan Rusları kurşuna dizmeye gidiyorlardı" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >