Rusya'dan ABD'ye yaptırım cevabı: Geri adım atmayacağız

Arşiv
Arşiv

Rusya'dan Ukrayna krizi nedeniyle ABD'nin yaptırım tehditlerine karşı açıklama geldi. Rusya, yaptırım tehditlerine karşı geri adım atmayacağını duyurdu. Bölgede tansiyon giderek yükselirken, adeta savaş çanları çalıyor.

Rusya-Ukrayna krizinde tansiyon giderek yükseliyor. ABD'nin yaptırım tehditlerine karşı Moskova'dan yanıt geldi. Rusya, geri adım atmayacaklarını duyurdu.

"Geri adım atmayacağız"

Rusya'nın Washington Büyükelçiliği'ndan iki ülke dışişleri bakanlarının gerçekleştireceği görüşme öncesi önemli bir açıklama geldi.

Rusya Büyükelçiliği Facebook'ta yaptığı açıklamada gerginlik çıkaranın Moskova değil, Washington olduğunu vurgulandı ve 'ABD yaptırımlarının tehditlerine geri adım atmayacağız' denildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile ABD'li mevkidaşı Antony Blinken bugün bir telefon görüşmesi yapacak. Görüşmede Ukrayna'daki son durumun ele alınacağı belirtiliyor.

İkili 21 Ocak'ta Rusya-Ukrayna krizini görüşmek için Cenevre'de bir araya gelmişti.

Yüz yüze gerçekleşen görüşme sonrası bakanlar basının önüne ise ayrı ayrı çıkmıştı.

İngiltere de devrede

Batılı liderler Rusya-Ukrayna krizinde iki yönlü bir yaklaşım izliyorlar, aynı anda Ukrayna'ya askeri yardımı hızlandırırken bir yandan da krizi yatıştırmak için diplomatik çabalarını sürdürüyorlar. İngiltere Başbakanı Boris Johnson Cumartesi günü yaptığı açıklamada, İngiltere'nin NATO'ya büyük bir savaş gemisi ve jet konuşlandırması teklif etmeye hazırlandığını duyurdu. Johnson'ın aynı zamanda önümüzdeki hafta Putin ile görüşmesi bekleniyor.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >