Rusya'dan Kasım Süleymani'nin öldürülmesi ile ilgili açıklama: "Maceracı bir adım"

Rusya Dışişleri Bakanlığı binası
Rusya Dışişleri Bakanlığı binası

İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesi ile ilgili Rusya'dan açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, "Bölge çapında gerginliği artıracak maceracı bir adım olarak görüyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından Rus medyasına yapılan yazılı açıklamada, Süleymani’nin öldürülmesi nedeniyle İran halkına taziye iletildi.

"Maceracı bir adım olarak görüyoruz"

Süleymani’nin, İran’ın çıkarlarına hizmet etmeye adanmış bir şahsiyet olduğu belirtilen açıklamada, “Süleymani’nin Amerika tarafından Bağdat’ta gerçekleştirilen roket saldırısında öldürülmesini, bölge çapında gerginliği artıracak maceracı bir adım olarak görüyoruz.” değerlendirmesinde bulunuldu.

Amerikalılar ile Irak’taki Şiiler arasındaki çatışma habercisi

Rusya Federasyon Konseyi Uluslararası İşler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev ise bir süre önce yaptığı açıklamada, Süleymani’nin öldürülmesinin Amerikalılar ile Irak’taki Şiiler arasındaki çatışmaların habercisi olduğunu söylemişti.

Ne olmuştu?

ABD Savunma Bakanlığı, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Süleymani ve Haşdi Şabi Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı'na düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >