Rusya'dan vizelerin tekrar kaldırılmasına yeşil ışık

Dışişleri Bakanlığından bir yetkili, Türkiye'nin Rusya'nın Türk vatandaşlarına vize uygulamasını kaldırmasını beklediğini söyledi. İşte o açıklama...

Anadolu Ajansına konuşan adı açıklanmayan Dışişleri yetkilisi, Türkiye-Rusya ilişkileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Dışişleri yetkilisi, Türkiye'nin Rusya'nın Türk vatandaşlarına vize uygulamasını kaldırmasını beklediğini belirterek, "Şimdi bir çalışma yapıyorlar. Sanıyorum öncelikli olarak iş adamlarına ve resmi heyetlere vizelerin kaldırılması gibi birtakım düşünceler içindeler" dedi.

Türkiye'nin ilişkilerde yaşanan krizden önce Batı ülkeleri arasında Rusya ile ilişkilerini en fazla geliştiren ülkelerden biri olduğunu vurgulayan yetkili, "Şimdi bizim yaptığımız tekrar eski noktaya dönmek ve hatta ticari konularda mümkünse o noktayı aşmak" dedi.

Yetkili, Türkiye'nin ilişkileri göz önünde tutulduğunda, Batı ülkelerinin ve Rusya'nın birbirinin alternatifi olmadığını söyledi.

Astana'da yapılması planlanan Suriye görüşmeleri

Yetkili, Türk ve Rus heyetlerinin bir araya gelerek, 23 Ocak'ta Astana'da yapılması planlanan Suriye görüşmelerini ele alıp almadığına ilişkin bir soruya, Ankara'ya bir Rus heyetin gelişine dair bilgisi olmadığı yanıtını verdi.

Bakanlık yetkilisi, "Henüz bir somutlaşma yok. Ama olacaktır. O toplantı olmaz, başka toplantı olur ama Astana yolunda hazırlıklar olacaktır" dedi.




Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >