Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı dördüncü gününde: İşte bölgeden anlık tüm gelişmeler

Putin, Zelenski
Putin, Zelenski

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı saldırının dördüncü gününde taraflar Belarus sınırında masaya oturma kararı aldı. Rusya, her iki tarafın da müzakere noktasına doğru yola çıktığını açıkladı. Ukrayna Dışişleri Bakanı müzakerelere ilişkin "Rusya'nın ön şartsız olarak görüşmeyi kabul ediyor olması Ukrayna için bir zaferdir" açıklamasında bulundu.

Rusya'nın Ukrayna saldırısında dördüncü güne girildi. Rus ordusunun ülke içerisinde ilerleyişi devam ederken Kiev başta olmak üzere tüm kentlerde zor bir gece yaşandı. Ülkenin birçok noktası yoğun Rus bombardımanına tutuldu.

ABD ve diğer batılı ülkeler Rusya'ya bir dizi yeni yaptırım açıkladı. Kiev ve Moskova arasında diplomatik girişimler devam ederken henüz bir sonuç alınamadı.

Akşam saatlerinde Zelenski, "Erdoğan ve Aliyev müzakere organize etmeyi önerdi" açıklamasında bulundu.

Çatışmaların en yoğun olduğu bölgelerden biri Ukrayna'nın en büyük ikinci kenti Harkov. Ukrayna Başkanlık Ofisi, Rus güçlerinin bir doğalgaz boru hattını patlattığını açıkladı. Gelişmenin çevresel bir felakete yol açabileceği ifade edildi. Halka camları kapalı tutma ve bol sıvı tüketme çağrısında bulunuldu.

İşte bölgeden en sıcak gelişmeler...

-Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı, yerel saatle 17 civarında Belarus'tan Ukrayna'ya İskender füzelerinin atıldığını duyurdu.

-ABD Savunma Bakanlığı, "Rusya, Ukrayna'ya attığı bazı füzelerde başarısız oldu. Ukrayna 320'den falza füze attı. Rus güçleri Kiev'in merkezinden 30 km uzakta. Rusya'nın Ukrayna'da kilit bir kenti ele geçirdiğine dair işaret yok" açıklamasını yaptı.

- ABD'li bir yetkili, Rusya Devlet Başkanı Putin'in nükleer caydırıcı kuvvetlerle ilgili kararının maddi olarak ne anlama geldiğini değerlendirmeye çalıştıklarını duyurdu.

- Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı, Ukrayna ve Rusya arasındaki müzakerelerin başladığını açıkladı.

- NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'ya hava savunması ve tanksavar yardımlarının artırılacağını açıkladı.

- Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin danışmanı, "Bütün ülkede sessizlik hakim" dedi.

- Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rusya ile yapılacak müzakerelere ilişkin açıklama yaptı.

Kuleba şunları söyledi: "Avrupa'nın daha fazla adım atması gerekiyor. Rusya'ya petrol ve doğlagaz amborgosu yapması gerekiyor. Putin karşıtı koalisyonun yaptırımlarını artırmasını bekliyoruz. Bize silah ve mühimmat desteği gönderen ülkeleri unutmayacağız. Ülkemizin tanksavar ve uçaksavarlara ihtiyacı var. Rusya, Ukrayna'yı bir ulus olarak yok etmeyi amaçlıyor. Bu Putin'in Ukrayna halkına açtığı bir savaştır. Rusya'yı 80 yıl önce Nazileri yendiğimiz gibi yeneceğiz"

Görüşme masasına oturulmasını Ukrayna için bir zafer olarak nitelendiren Kuleba, "Ukrayna'nın neleri kabul edeceği açısından müzakereleri değerlendirmeyin, Rusya ağır kayıplar verince ültimatom vermeye başladı. Rus kayıpları artmaya devam etti. Rus ordusu mağlubiyet yaşadıktan sonra ültimatomları geride bıraktı. Rusya'nın ön şartsız olarak görüşmeyi kabul ediyor olması Ukrayna için bir zaferdir. Tabii ki dostlarımızın desteklerine müteşekkiriz. Ama bu bizim halkımızın mücadelesi" dedi.

"Tek bir karış toprağımızdan ödün vermeyeceğiz"

Kuleba, ayrıca, "Belarus'un bir kentine gitmeyeceğiz ve Rusya'nın ne diyeceğine bakacağız. Oraya, herhangi bir anlaşma olmaksızın gideceğiz. Rusya'nın adımları konusunda ne düşündüğümüzü söyleyeceğiz. Belarus, askerlerinin Ukrayna'ya girmeyeceğine dair söz verdi. Umarız sözünü tutar. Onları yenmeye ve kontrol altına aldıkları bölgelerden onları çıkarmak için mücadele etmeye edeceğiz. Bu görüşmenin sonucu umarız barış olur. Ama kesinlikle teslim olmayacağız. Tek bir karış toprağımızdan ödün vermeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

Kuleba sözlerine şöyle devam etti:

"Zelenski, yabancı askerler için yabancı askerler lejyonu kurulması kararı aldı. Bunlar, kasabalarda kentlerde yaşayan insanların eline silah alması üzerine kuruldu. Bunların hepsi işgalcilere karşı savaşmaktadır. Bu son üç gün içerisinde yüzlerce taleple karşılaştık. Yabancılar, Ukrayna'ya gelip bize yardım etmek istediler.

Ukrayna'nın tüm generalleri savaşmak isteyen herkese açık olduğunu duyurdu. Elimizde bunula ilgili bazı sorunlar da var. Hava saldırıları gerçekleştiği için hava yoluyla buraya gelmeniz mümkün değil. Kara yoluyla gelebilirsiniz. Sizi silahlandıracağız ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin bir parçası olacaksınız.

"Bizi nükleer bombalarla bile yenemezsiniz"

Bizim yaklaşımımız son derece basit bir gerçeğe dayanıyor. Sadece Rusya'yı dinleyeceğiz ve Putin'in askerlerinin ülkemizden nasıl çıkacağını konuşacağız. Eğer, Putin nükleer silahlarını kullanmayı düşünüyorsa ona bir mesajım var. Bizi nükleer bombalarla bile yenemezsiniz. Yüzlerce hatta binlerce Rus işgale karşı çıktı.Tabii ki savaşın yıkımından en fazla zarar gören Rus halkı oluyor."

-Beyaz Saray, Rusya Devlet Başkanı Putin'in nükleer caydırıcı gücünün yüksek alarma geçirme emrinin, mevcut olmayan tehditler üretme parçasının bir modeli olduğunu söyledi. Yapılan açıklamada, "Ukrayna'ya daha fazla destek vermeye hazırız. Rusya hiçbir noktada NATO'nun tehdidi altında değil" denildi.

- İspanya Ulaştırma Bakanlığı, İspanya'nın hava sahasını Rus uçaklarına kapatmaya karar verdiğini açıkladı.

-Avrupa Birliği (AB) İçişleri Komiseri, şu ana kadar en az 300 bin Ukraynalı mültecinin AB sınırlarına girdiği söyleyerek, Avrupa'nın milyonlarca Ukraynalı mülteci için hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, ateşkes sağlanması ve tahliyeler dahil insani durum ele alındı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ukrayna'dan tahliye edilmek isteyen yaklaşık 6 bin 600 Türk vatandaşını çıkarmak için gayretgösterdiklerini söyledi.

- Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rus heyetiyle Belarus sınırında, ön koşulsuz görüşme yapılacağını bildirdi.

- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Savunma Bakanlığına Rus caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesini emretti.

- Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, "Savaşa derhal son verilmesini talep ediyoruz. Biliyorsunuz ki gece boyunca hem de bugün hem karadan hem havadan Rusya'nın saldırıları devam etti. Ruslar Kiev'e girmek istiyorlardı, ama Harkiv'e girdiler. Son bilgilere göre Harkiv'e giren tüm birlikler etkisiz hale getirildi. Bugün Ruslar Karadeniz'den ilerlemek istediler. Karadeniz'deki yabancı gemilere ateş ediyorlar.

Bunun yanı sıra savaşa son vermek ve müzakarele son vermek için bir yol arıyoruz. Putin'in silahları teslim edin ve Gomel'e gelin ultimatomuna inanmadık. Rus ordusunun Ukrayna topraklarından çekilmesini istiyoruz ve bunu başaracağımıza inanıyoruz. Bu noktada, Türkiye'de yapılan Bayraktar'lar çok etkili oldu. Bugün onlarca sivil altyapıya ateş edildi. Bunlar arasında anaokuları da yer alıyor. Çocuklarımız ölüyor. Aynı zamanda ameliyathanelerdeki çocuk hastalara da ateş edildi. Bazı vurmuş oldukları kontrol noktalarında aileleri öldürüyorlar. Sivil halkı öldürmek için ellerindeki tüm mevcut araçları kullanıyorlar. Bir ambulası ele geçirip ambulanstan ateş ettiler" diye konuştu.

- Norveç, hava sahasını Rus uçaklarına kapatacağını duyurdu.

- Rusya'nın devlet iletişim düzenleyicisi Roskomnadzor, Google'ın ana şirketi Alphabet'e bir yazılı talep gönderdiğini belirterek, Rus medyasının Google ve YouTube kanallarına erişiminin Ukrayna topraklarında yeniden sağlanmasını talep etti. Google daha önce, RBC, TV Zvezda ve Sputnik gibi medya kuruluşları ile Rusça yayın yapan YouTube kanallarının yasaklanacağını açıklamıştı.

- Rus Medyası, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin Belarus Gomel kentinde müzakereleri kabul ettiğini iddia etti. Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Medinskiy, "Ukrayna Gomel bölgesinde görüşme yapmayı kabul etti, Rus heyeti oraya gidiyor" açıklamasını yaptı.

Belarus: Ukrayna'da tek bir askerimiz yok

- Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, "Ukrayna'daki çatışma, uçurumun en ince noktası. Böyle devam ederse en kötüsü olacak. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ya da herhangi bir sığınak ortada kalmayacak. Bu yüzden savaş bugün bitmeli. Ben buna savaş bile demem.Bu bir çatışma. Savaş biriki gün sürecek ama Ukrayna'nın üçte biri kıyılmış olacak. Şimdiye kadar kimse Kiev'i bombalamadı. Putin ile görüşmemi bitirdim, beni bu konuda uyardı. Bu çatışmanın ne zaman başladığını dakikasına, saniyesine kadar biliyorum. O zamanlar Kiev'i bombalamak kimsenin aklına gelmemişti. Ukrayna'da konuşlanmış tek bir askerimiz yok" dedi.

- Kremlin'den yapılan açıklamada, İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna krizi için arabuluculuk teklifinde bulunduğu belirtildi. Görüşmenin bir İsrail inisiyatifi olduğunu ve Putin'in Bennett'e Rusya'nın Belarus'un Gomel kentindeki heyetinin Kiev ile müzakere etmeye hazır olduğunu, ancak Ukrayna tarafının "tutarsızlık göstermesi nedeniyle bu fırsatı değerlendirmediği" öne sürüldü.

- Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, kentin savunulmaya devam ettiğini duyurdu. Kliçko, ayrıca başkentte Rus birliklerinin bulunmadığını ve saldırıların başladığı 24 Şubat'tan bu yana Kiev'de biri çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

- Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile görüştü. Zelenski, görüşmeye ilişkin daha fazla detay vermedi.

- Rusya Devlet Savcılığı, Rusya'nın güvenliğini hedef alan yabancı bir devlete veya uluslararası kuruluşa mali veya diğer yardımları sağlayan herkesin ihanetten suçlu bulunabileceğini ve 20 yıl hapis cezasına çarptırılabileceğini açıkladı.

- Hollanda bu akşam itibariyle hava sahasını Rus uçaklarına kapatacağını duyurdu.

  • - Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenksi ise sosyal medya hesabından bir son dakika açıklamasında bulunarak, Ukrayna'nın Birleşmiş Milletler Uluslararası Adalet Divanı'na giderek Rusya'ya dava açtığını ifade etti.

Yapılan açıklamalada Zelenski şu ifadelere yer verdi:

"Ukrayna, Lahey'deki BM Uluslararası Adalet Divanı'nda Rusya'ya resmen dava açtı. Rusya'nın, saldırganlığı haklı çıkarmak için soykırım kavramını çarpıtmaktan sorumlu tutulmasını talep ediyoruz. Mahkemeden, Rusya'ya derhal düşmanlıklara son vermesini ve önümüzdeki hafta bir duruşma planlamasını emretmesini istiyoruz"

- Ukrayna Başsavcısı, Rusya Devlet Başkanı Putin'in 21. yüzyılın savaş suçlusu olduğunu kanıtlayacaklarını açıkladı.

- İtalya Başbakanlık Ofisi, ülkenin hava sahasını Rus uçaklarına kapatacağını duyurdu.

- Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto, Ukrayna ve Rusya'nın mümkün olan en kısa sürede masaya oturmasını istediklerini açıkladı.

- Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Selman, ülkenin kuzey sınırında ve doğu bölgesinde yeni doğalgaz sahalarının keşfedildiğini duyurdu.

- Çekya, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasına karşı koymasına yardımcı olmak için Ukrayna'ya daha fazla silah ve mühimmat göndereceğini açıkladı. Askeri yardım planının Çekya hükümeti tarafından onaylanmasının ardından Ukrayna'ya yardım taşıyan bir tren yola çıktı. Çekya Savunma Bakanlığı, 8,6 milyon dolar değerinde makineli tüfek, hafif makineli tüfek, saldırı tüfeği, tabanca ve mühimmat göndereceğini açıkladı.

13.55: Harkov Belediye Başkanı, "Ukrayna Harkov'u tamamen kontrol ediyor" açıklamasını yaptı.

- Birleşmiş Milletler (BM) Mülteci Ajansı, Ukrayna'yı terk eden mülteci sayısının 368 bine ulaştığını açıkladı.

- Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Ukrayna için Uluslararası Adalet Divanı'na başvurduklarını duyurdu. Zelenski, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Rusya'nın askeri hareketliliğini sonlandırması için acil karar alınmasını ve davanın önümüzdeki hafta başlamasını talep ediyoruz" dedi.

- Almanya Ulaştırma Bakanlığı, Almanya havasahası ve havaalanlarının Rus uçaklarına üç ay boyunca kapatılacağını açıkladı. İnsani yardım uçalarının bu yasağın dışında tutulacağı belirtildi.

Almanya ek doğalgazı küresel piyasalardan alacak

- Almanya Şansölyesi Scholz, Rusya'ya karşı uygulanan yaptırım paketinin eşsiz olduğunu söyledi. Scholz, "NATO sınırları içerisindeki her bir metrekare toprağı savunacağız. Bu Rus halkının değil, Putin'in savaşı. Putin Rus imparatorluığu inşa etmek istiyor. Almanya ek doğalgazı küresel piyasalardan alacak" diye konuştu.

- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Özel Kuvvetleri'nin "Özel Kuvvetler Günü"nü kutladı.

- Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya'nın saldırıları nedeniyle, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki koltuğundan çıkarılması gerektiğini söyledi.

- Birleşmiş Milletler (BM), Rusya'nın saldırı başlattığı Ukrayna'da 64 sivilin öldüğünü, 176 sivilin yaralandığını bildirdi. BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nden (OCHA) yapılan açıklamada, Ukrayna genelinde havadan ve karadan yapılan saldırılarda, 24 Şubat saat 04.00 ile 26 Şubat saat 17.00 arasında 64 sivilin yaşamını yitirdiğini, 176 sivilin yaraladığını rapor ettiği aktarıldı.

Gerçek rakamların muhtemelen "önemli ölçüde daha yüksek" olduğu vurgulanan açıklamada, gelecek günlerde sivil kayıpların daha da artabileceği uyarısı yapıldı.

- Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı, savaşın başlamasından bu yana Rusya'nın 4 bin 300 asker ve 146 tank kaybettiğini açıkladı.

- Uluslararası Judo Federasyonu, Rusya Devlet Başkanı Putin'in onursal başkanlığını askıya aldığını duyurdu.

- AB yetkilisi, üye ülkelerin çoğunun Rus havayollarına sahalarını kapattığını belirterek, "Kısa süre sonra bu konuda resmi bir karar alınabilir" dedi. Yetkili ayrıca, tüm AB ülkelerinin Ukrayna'nın AB'ye üyeliğini desteklemediğini söyledi. AB çapında Rus uçuşlarına yönelik yasağın, bloğun dışişleri bakanları tarafından daha sonra tartışılacak olan Moskova'ya yönelik yeni bir yaptırım paketinin parçası olabileceği belirtildi.

- Ukrayna Devlet Başkanlığı Danışmanı, Kiev'in batısının kontrol altına alındığını açıkladı. Sözcü, aynı zamanda "Ukrayna güçleri Harkov'a giren araçların yarısını imha etti. Düşman insiyatifi kaybetti ve Belarus müzakerelerine giderek bunu doğrulamış oldu" dedi.

- Ukrayna Devlet Başkanlığı Danışmanı, Rusya ile savaştaki durumun önemli ölçüde değişmediğini söyledi.

- NATO ülkeleri Ukrayna'ya silah yardımı yapacak. Bu kapsamda Hollanda, Alman yapımı tanksavarları Ukrayna'ya gönderecek.

- İngiltere Dışişleri Bakanı Truss, Rusya-Ukrayna krizinin uzun soluklu olacağından endişelendiğini açıkladı.

- Kremlin sözcüsü, Ukrayna'yı, görüşmeler devam ederken, Rusya'nın askerini operasyonlarının ertelenmeyeceğine dair uyardıklarını bildirdi.

- Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko, "Ukrayna, devlet statüsünü kaybetmek istemiyorsa masaya oturmalı" diyerek Kiev'e çağrı yaptı. Rusya, müzakere heyetinin Belarus'un Gomel kentinde Ukraynalı mevkidaşlarıyla görüşmeye hazır olduğunu açıkladı, ancak Kiev Belarus'un Rus işgalinde suç ortağı olduğunu ve tarafsız bir aracı olarak görülemeyeceğini bildirdi.

- Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'in bir danışmanı Reuters'e verdiği demeçte, Ukrayna'nın Rusya ile askeri saldırısı konusunda ültimatom olmadan yalnızca "gerçek" müzakereler istediğini söyledi. Moskova'nın müzakereler için Belarus'a bir heyet gönderme kararını "propaganda" olarak nitelendirdi.

- Google, Rus devletine ait medya kuruluşu RT'nin uygulamalarının indirilmesini yasakladı. Google ayrıca, RT ve diğer devlet destekli Rus platformlarının web sitelerinde, uygulamalarında ve YouTube videolarındaki reklamlar için para almalarını engelleyeceğini duyurdu.

- Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, "Dünya, Rusya'nın BM Güvenlik Konseyi'ndeki oy hakkını elinden almalı. Rusya'nın suç teşkil eden eylemleri soykırımın işareti" dedi.

- Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, "Dün gece acımasızdı, sivil altyapı top atışlarının hedefi oldu. İşgal güçleri ambulans dahil her şeye saldırıyor. İşgalci güçler, askeri altyapının olmadığı sivil bölgelere saldırıyor. Minsk görüşmeleri Rusya, Belarus topraklarından Ukrayna'ya saldırmazsa mümkün olabilir. Ukrayna'ya karşı saldırgan tavır içinde olmayan yerlerde müzakereye açığız" dedi.

- Kremlin Sözcüsü'nden gelen açıklamaya göre, Rus heyeti Ukraynalılarla görüşmeler için Belarus'a ulaştı. Rusya heyeti Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları’nın temsilcilerini kapsıyor.

- Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, yurtdışından gelen gönüllüler için yabancı birlik kuracaklarını açıkladı.

- Siren sesleriyle güne başlayan Kiev'de patlama sesi duyuldu.

- Kuşatmanın sürdüğü Kiev'de yeniden siren sesleri duyuldu.

-Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı: Rus askerleri Harkov'a girdi.

- Ülkeler yaptırımlarının ardından dev şirketlerde Moskova'ya karşı adımlar atıyor. Son olarak Google devlet tarafından finanse edilen Rus medyasının kendi platformu üzerinden para kazanmasını askıya aldı.

- Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, Rusya ile yapılacak olası müzakerelerde Ukrayna'nın dikte edeceği bir pozisyonda olacağını söyledi.

- Rusya, Ukrayna’ya saldırılarını yoğunlaştırırken, Ukrayna İçişleri Bakanı Anton Gerashchenko, Rusya’nın ülkenin Vasilkiv kenti başta olmak üzere Ukrayna'nın bazı kentlerine balistik füze saldırısı düzenlediğini açıkladı. Ukrayna, Donbass'ta kaybettiği Luhansk’a bağlı Sievierodonetsk kentini geri alındığını ve kentte tam kontrolün sağladığını duyurdu.

- Vasilkov kasabasında bir akaryakıt deposuna Rus füzesi isabet etti. Vasilkov şehri Kiev şehir merkezine yaklaşık 35 kilometre mesafede bulunuyor.

- Ukrayna Ordusu, Kharkiv'deki saldırıların püskürtüldüğünü ve kentin Ukrayna'nın kontrolünde olduğunu açıkladı. İmha edilen Rus araçları ve zırhlıların imha edildiği, evlerin hasar gördüğü ve yaralıların olduğu belirtildi.

- Ukrayna Devlet Sınır Muhafızı Servisi'nden yapılan açıklamaya göre; Yılan Adası'nı savunan Ukrayna askerleri sağ olabilir. Ukrayna lideri Zelenski, 13 Ukrayna askerinin adayı savunurken kahramanca can verdiğini ifade etmişti.

- CNN'in haberine göre; Kiev'in güney batısında gerçekleşen iki patlama gökyüzünü aydınlattı. Patlamalarda birinin kent merkezine yaklaşık 20 kilomete mesafede gerçekleştiği bildirildi. İkinci patlama ise Kiev'in batısında, şehrin ikinci büyük havalimanı yolunda yaşandı.

- BBC muhabiri Fergal Keane, Ukrayna'nın Polonya sınırına 20 kilometre mesafede saldırıdan kaçan Ukraynalıları görüntüledi. Binlerce kişinin ve aracın Polonya'ya geçmek için sıra oluşturduğu görülüyor.

-Tesla ve SpaceX kurucusu Elon Musk, Stralink uydusu internet servisini Ukrayna'da aktif hale geçirdiğini duyurdu. Bu gelişmeyle Ukrayna'da internet erişiminin engellenmesi zorlaşacak.

- Ukrayna'nın Lviv kentinde Polonya'ya geçmek üzere tren istasyonunda yüzlerce Ukraynalı bekliyor. Sosyal medyada viral olan görüntülerle ilgili "2. Dünya Savaşı yıllarını anımsatıyor" yorumları yapıldı.

  • - Ukrayna medyası başkent Kiev'de kısa süre için yoğun hava bombardımanı beklendiğini duyurdu.

- ABD Savunma Bakanlığı Basın Sekreteri John Kirby, Ukrayna’ya hafif silah ve çeşitli mühimmatları içeren 350 milyon dolarlık ek askeri yardım gönderileceğini açıkladı.

- Sivil toplum örgütü OVD-Info, Rusya’da saldırı karşıtı protestolarda toplam gözaltı sayısı 3 bini geçtiğini açıkladı.

- Ukrayna’nın batı bölgesinde yer alan Lviv şehrinin Belediye Başkanı Andrey Sadoviy, halka seslendi. Başkan Sadoviy açıklamasında, "Savunma ve polis birlikleriyle şehirde devriye gezmeye davet ediyoruz. Kim silah sahibiyse hazır olsun. Sakinliğinizi koruyun ve molotof kokteyllerini hazırlayın" şeklinde konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >