S-400'ler yola çıktı!

S-400, Rusya'nın Soğuk Savaş döneminde geliştirmeye başladığı füze savunma sisteminin dördüncü neslini temsil ediyor..
S-400, Rusya'nın Soğuk Savaş döneminde geliştirmeye başladığı füze savunma sisteminin dördüncü neslini temsil ediyor..

Geçtiğimiz Pazar günü iki büyük uçağa lojistik taşıması yapılan S-400'lerin dün gece lojistik taşıması tamamladı. Rus askeri ve siyasi kaynaklar, uçakların Ankara'dan gelecek talimatla harekete hazır olacağını belirttiler. Tver üssünden havalandığı iddia edilen S-400'lerin bugün gelmesi planlanıyor.

Habertürk' Perşembe günü S-400'lerin güvenlik nedeniyle Tver'deki askeri üsse alındığını bildirdi. Geçtiğimiz Pazar günü saat 15:30 itibari ile iki büyük uçağa lojistik taşıması yapılan S-400'lerin dün gece 21:00'da lojistik taşıması tamamladı. Rus askeri ve siyasi kaynaklar, uçakların Ankara'dan gelecek talimatla harekete hazır olacağını belirttiler. Tver üssünden havalandığı iddia edilen S-400'lerin bugün gelmesi planlanıyor.

Nereye konuşlanacak?

Gaziantep ve Şanlıurfa öne çıkıyor

İlk etapta gelecek olan iki rampanın yerleştirileceği bölge, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı yetkililerince belirlenecek. Bölgenin seçilme gerekçeleri ve seçilen bölge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la da paylaşıldıktan sonra o bölgeye sevk edilecek. Öncelik Suriye ve terörle mücadele olursa, sistemin Gaziantep-Şanlıurfa civarına yerleştirilmesi söz konusu olacak. Bu bölgeler, ABD’nin olası bir Suriye’ye asker gönderme ve hava saldırısında bulunma durumuna karşı görev yapacak. Risk sırlamasına göre Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki doğal kaynak rezervleri ve buradaki Türkiye’nin haklarının korunmasında elinin güçlendirilmesi de öncelikli değerlendiriliyor. Bu durumda da Mersin-Anamur bölgelerinin tercih edilebileceği belirtiliyor.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >