Saadet Öğretmen ödülünü Melanie Trump'tan aldı

Melania
Melania

Saadet Öğretmen'e ABD’den "Uluslararası Kadınlar Cesaret Ödülü" verildi.

"Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü"
Saadet Özkan, Menderes ilçesinde 6 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunulmasını ortaya çıkarması ve istismarda bulunan okul müdürünün yargılanmasını sağladığı için ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından "Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü"ne layık görüldü.
"Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü" Saadet Özkan, Menderes ilçesinde 6 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunulmasını ortaya çıkarması ve istismarda bulunan okul müdürünün yargılanmasını sağladığı için ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından "Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü"ne layık görüldü.
12 kadına ödül
Bakanlık, First Lady Melanie Trump ve ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Thomas Shannon'un katılımıyla bir tören düzenleyerek "Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü" dalında ödül kazanan farklı ülkelerden 12 kadına ödüllerini verdi.
12 kadına ödül Bakanlık, First Lady Melanie Trump ve ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Thomas Shannon'un katılımıyla bir tören düzenleyerek "Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü" dalında ödül kazanan farklı ülkelerden 12 kadına ödüllerini verdi.
Melanie Trump'tan aldı
Ödülünü First Lady Melanie Trump'tan alan Özkan, törenden sonra ABD'nin Türkiye Büyükelçiliğinden aranmasıyla ödüle layık görüldüğünü öğrendiğini söyledi.
Melanie Trump'tan aldı Ödülünü First Lady Melanie Trump'tan alan Özkan, törenden sonra ABD'nin Türkiye Büyükelçiliğinden aranmasıyla ödüle layık görüldüğünü öğrendiğini söyledi.
"Rehabilite edilmemiş her çocuk tehlikede"
Bu süreç içerisinde çok mücadele verdiğini belirten Özkan, Türkiye'de kişisel gelişim uzmanlığı yaptığını belirtti. Türkiye'ye döndükten sonra tecrübelerini insanlara aktarmaya devam edeceğini belirten Özkan, şunları anlattı: 

"Benim nasıl bir yol izlediğimi insanların bilmelerini istiyorum. Çocuklar siyaset üstü, herkes bunu anlasın. Bu olayı siyasallaştırmadan devam ettim. 'Çocuklar herkesin o yüzden birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız' dedim. STK'ların hepsinden destek istedim. Hepimiz bir aradaydık. Mahkeme süreçlerini doldurmamız lazım, çocukların yanında olmamız lazım. Aileler yalnız, aileler utanıyor ve çekiniyorlar. Utanması gereken varsa suçlu olmalı. Bizler bir arada ailelerle birlikte olmalıyız. Rehabilitasyonu sağlamalıyız. Rehabilite edilmemiş her çocuk tehlikede. İşte bunu değiştirirsek, değişimi başlatırız ve çocuklar rahat nefes alır."
"Rehabilite edilmemiş her çocuk tehlikede" Bu süreç içerisinde çok mücadele verdiğini belirten Özkan, Türkiye'de kişisel gelişim uzmanlığı yaptığını belirtti. Türkiye'ye döndükten sonra tecrübelerini insanlara aktarmaya devam edeceğini belirten Özkan, şunları anlattı: "Benim nasıl bir yol izlediğimi insanların bilmelerini istiyorum. Çocuklar siyaset üstü, herkes bunu anlasın. Bu olayı siyasallaştırmadan devam ettim. 'Çocuklar herkesin o yüzden birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız' dedim. STK'ların hepsinden destek istedim. Hepimiz bir aradaydık. Mahkeme süreçlerini doldurmamız lazım, çocukların yanında olmamız lazım. Aileler yalnız, aileler utanıyor ve çekiniyorlar. Utanması gereken varsa suçlu olmalı. Bizler bir arada ailelerle birlikte olmalıyız. Rehabilitasyonu sağlamalıyız. Rehabilite edilmemiş her çocuk tehlikede. İşte bunu değiştirirsek, değişimi başlatırız ve çocuklar rahat nefes alır."
"Ömrüm yettiğince sonuna kadar takip edeceğim"
Cinsel istismarda bulunan kızlara ve ailelerine de seslenen Özkan, "Benim kızlarımın anneleri mükemmel anneler. Türkiye'nin anneleri çocukları okusunlar diye her türlü uğraşı veriyorlar. Tarlada maydonoz ekiyorlar, marul ekiyorlar, afet geliyor belki kar geliyor ve her şeyi götürüyor ama onlar tekrar mücadele ediyor. Diğer çocuklara da yardım edeceğiz ve ben ömrüm  yettiğince sonuna kadar takip edeceğim" şeklinde konuştu.


Kaynak: ntv.com
"Ömrüm yettiğince sonuna kadar takip edeceğim" Cinsel istismarda bulunan kızlara ve ailelerine de seslenen Özkan, "Benim kızlarımın anneleri mükemmel anneler. Türkiye'nin anneleri çocukları okusunlar diye her türlü uğraşı veriyorlar. Tarlada maydonoz ekiyorlar, marul ekiyorlar, afet geliyor belki kar geliyor ve her şeyi götürüyor ama onlar tekrar mücadele ediyor. Diğer çocuklara da yardım edeceğiz ve ben ömrüm yettiğince sonuna kadar takip edeceğim" şeklinde konuştu. Kaynak: ntv.com
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >