Sabah acıyla uyandı: Kulağına sineklerin yuva yaptığı tespit edildi

​Brezilyalı Valdemir Dencati
​Brezilyalı Valdemir Dencati

Brezilya'da yaşayan bir adamın hayatı, kulağına yumurtlayan sineğin ardından kabusa döndü.

Brezilyalı Valdemir Dencati, bir sabah uyandığında dayanılmaz bir acı hissetti ve kulağına bir sineğin yumurtladığını fark etti.

Talihsiz adamın kulağı daha sonra larvalarla doldu, hatta 4 Haziran’da acil servise gittiğinde, mavi böcekler kulağından çıkıp yüzüne dökülmeye başlamıştı.

Daha sonra Cuiaba Belediye Hastanesi’ne (HMC) sevk edildi, ancak sağlık sistemine kayıtlı olmadığı için kabul edilmedi.

Dencati daha sonra başka bir tesise sevk edildi ve burada yeni bir sevk verildi ancak bir kez daha hastaneye kabul edilmedi.

Eşi, o zamanki durumu için, “Kulağından çok fazla böcek çıkıyor ve çok ağrı çekiyor” dedi.

'Ameliyat şart' dediler

Sonrasında döndüğü acil serviste kulağı yıkandı ve bir uzmanla yapılan görüşme sonrasında, pahalı bir ameliyata ihtiyacı olduğu ortaya çıktı.

Acil servise bir kez daha gittikten sonra tekrar Cuiaba Belediye Hastanesi’ne sevk edildi ve burada başka bir hastaneye nakledilmesine karar verildi.

Yılan hikayesine dönen tedavi sürecinde, ihtiyacı olduğu ameliyat için transferi cumartesi günü hâlâ bekleniyordu. Eşi Ediane yerel basına, “Bu ihmal. Halk sağlığına güvenemeyen bir işçi. Bir gün daha gidiyor ve hala bir şey yok. Çok üzücü. Böcek onu canlı canlı yiyor” dedi.

Ancak Cuiaba Halk Sağlığı Müdahale Ofisi de, o zamandan beri Dencati’nin hâlâ hastanede olduğunu ve larvaları çıkarma prosedürünü çoktan yaptırdığını bildirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >