Sabah erken kalkmanın püf noktaları

Sabah erken kalkmakta sorun çekenler bu yazıya dikkat!

Birçoğumuz sabahları erken uyanmakta sorun çekiyoruz. Bazen erken yatsak bile uyandığımızda kendimizi yorgun hissediyoruz. İşte erken kalkmakta sorun çekenler için bunu başarmanın püf noktaları:

Yürüyüşe çıkın
Ofisiniz, eviniz veya okulundaysanız bile öğlen aralarında açık havada yürüyüşe çıkın. Fırsat buldukça dış mekanlarda vakit geçirin. Akşamüstü egzersiz yapmaya çalışın, oturduğunuz yerden bile rahatlık yapabileceğiniz basit egzersizler bulun.
Yürüyüşe çıkın Ofisiniz, eviniz veya okulundaysanız bile öğlen aralarında açık havada yürüyüşe çıkın. Fırsat buldukça dış mekanlarda vakit geçirin. Akşamüstü egzersiz yapmaya çalışın, oturduğunuz yerden bile rahatlık yapabileceğiniz basit egzersizler bulun.
Televizyonu az seyredin
Akşam saat 8'den sonra televizyonla ilişkinizi kesmeye çalışın. Televizyonun yaydığı mavi ışık melatonin salgısını ve uyku hormonunu bastırıyor ve uykunuzun açılmasına, uyurken sorunlar çekmenize yok açıyor.

 Eğer uykunuz geldiyse, uyuyun. Çok erken olsa da fazlan bir ya da bir kaç saat kestirmek sizi yenileyecektir.
Televizyonu az seyredin Akşam saat 8'den sonra televizyonla ilişkinizi kesmeye çalışın. Televizyonun yaydığı mavi ışık melatonin salgısını ve uyku hormonunu bastırıyor ve uykunuzun açılmasına, uyurken sorunlar çekmenize yok açıyor. Eğer uykunuz geldiyse, uyuyun. Çok erken olsa da fazlan bir ya da bir kaç saat kestirmek sizi yenileyecektir.
Sakinleştirici esanslar kullanın
Uyumadan önce sakinleştirici esanslar kullanın. Koku veren cihazlar, tütsü gibi ürünlerde sakinleştirici etkisi bulunan esansları tercih edin ve yatağa girmeden önce bunları yakın. Bu sizin rahatlamanızı, kaslarını gevşetmenizi ve uykuya çok daha rahat dalmanızı sağlar.
Sakinleştirici esanslar kullanın Uyumadan önce sakinleştirici esanslar kullanın. Koku veren cihazlar, tütsü gibi ürünlerde sakinleştirici etkisi bulunan esansları tercih edin ve yatağa girmeden önce bunları yakın. Bu sizin rahatlamanızı, kaslarını gevşetmenizi ve uykuya çok daha rahat dalmanızı sağlar.
Gece yemek yemeyin
Uyumadan birkaç saat önce yemekle ilişkinizi kesin. Meyve tarzı atıştırmalıkları abartmayın ve kendinize sabah mükellef bir kahvaltı sözü verin. Sabah biraz uyanmış olarak kalkabilirsiniz. Ancak kahvaltıya odaklanan beyniniz sizin hızlıca uyanmanızı sağlayacak ve hemen ayağa dikeleceksiniz.
Gece yemek yemeyin Uyumadan birkaç saat önce yemekle ilişkinizi kesin. Meyve tarzı atıştırmalıkları abartmayın ve kendinize sabah mükellef bir kahvaltı sözü verin. Sabah biraz uyanmış olarak kalkabilirsiniz. Ancak kahvaltıya odaklanan beyniniz sizin hızlıca uyanmanızı sağlayacak ve hemen ayağa dikeleceksiniz.
​​​Pencerenizi açın, çalar saati uzağınıza koyun
Sıcak havalarda pencereniz açıkken uyumaya çalışın. İnsanlar gece yüksek miktarda karbondioksit üretir ve ev ya da oda havalandırılmadığı sürece içeride hava uyumanıza engel olacaktır. 

 Uyumadan önce alarmını kurduğunuz telefon ve saat benzeri şeyleri uzanamayacağınız mesafeye koyun. Çaldığı zaman onu susturmak için ayağa kalkmanız gerekecek. Ayrıca sıkıcı alarmlar yerine sevdiğiniz bir müziği ayarlayın. Hareketli ve aşırı derecede gürültülü müziklerden uzak durun. Daha sakin huzur verici şarkılar seçin.
​​​Pencerenizi açın, çalar saati uzağınıza koyun Sıcak havalarda pencereniz açıkken uyumaya çalışın. İnsanlar gece yüksek miktarda karbondioksit üretir ve ev ya da oda havalandırılmadığı sürece içeride hava uyumanıza engel olacaktır. Uyumadan önce alarmını kurduğunuz telefon ve saat benzeri şeyleri uzanamayacağınız mesafeye koyun. Çaldığı zaman onu susturmak için ayağa kalkmanız gerekecek. Ayrıca sıkıcı alarmlar yerine sevdiğiniz bir müziği ayarlayın. Hareketli ve aşırı derecede gürültülü müziklerden uzak durun. Daha sakin huzur verici şarkılar seçin.
Uyandıktan sonra hareket edin
Uyandıktan sonra yatakta hareket edin. Avuç içleriniz ile oynayın, derin derin nefes alın, kulaklarınıza masaj yapın, bunlar kafanız ve vücudunuzdaki kan dolaşımını arttıracaktır. 

 Uyumadan önce işe veya okula gitmezseniz neler olacağını, arkadaşlarınızın sizi özleyeceğini, oradaki muhabbetleri kaçıracağınızı düşünün. Kafanızdan yarın için bir macera uydurun ve gitmezseniz hiç hiçbir şeyin aynı olmayacağını düşünün.
Uyandıktan sonra hareket edin Uyandıktan sonra yatakta hareket edin. Avuç içleriniz ile oynayın, derin derin nefes alın, kulaklarınıza masaj yapın, bunlar kafanız ve vücudunuzdaki kan dolaşımını arttıracaktır. Uyumadan önce işe veya okula gitmezseniz neler olacağını, arkadaşlarınızın sizi özleyeceğini, oradaki muhabbetleri kaçıracağınızı düşünün. Kafanızdan yarın için bir macera uydurun ve gitmezseniz hiç hiçbir şeyin aynı olmayacağını düşünün.
Büyük hedefleriniz olsun
Kendinizi motive edici büyük hedefler belirleyin. Uyanmak ve zamanı iyi değerlendirmek için bir nedeniniz olsun. Bu hedefler için attığınız adımlar başarılı girişimler sizde uyanmak için heves uyandıracaktır. Ve uyandığınızda neşeli olacaksınız. 

 Uyandığınızda hava karanlık ise hemen ışıkları açın.Bu sizi uyutan melatonin salgısını yavaşlatacaktır. Işıklar uyanmanızı sağlayacaktır.
Büyük hedefleriniz olsun Kendinizi motive edici büyük hedefler belirleyin. Uyanmak ve zamanı iyi değerlendirmek için bir nedeniniz olsun. Bu hedefler için attığınız adımlar başarılı girişimler sizde uyanmak için heves uyandıracaktır. Ve uyandığınızda neşeli olacaksınız. Uyandığınızda hava karanlık ise hemen ışıkları açın.Bu sizi uyutan melatonin salgısını yavaşlatacaktır. Işıklar uyanmanızı sağlayacaktır.
Kahvaltıdan önce su için
Uyandıktan sonra kahvaltıyı ihmal etmeyin ancak kahvaltıdan önce bir bardak su için. Çok basit olan bu işlem Sadece uyanmanızı sağlamakla kalmıyor aynı zamanda sindirim sisteminizi besleyerek onu yemeklere hazırlıyor. 

 Su içtikten sonra camı açın ve dışarıdaki oksijeni soluyun. Hava soğuk olsa bile bunu yapın çünkü bu sizin uykulu halinizden kurtulmanızı sağlayarak kan dolaşımınızı arttıracaktır.
Kahvaltıdan önce su için Uyandıktan sonra kahvaltıyı ihmal etmeyin ancak kahvaltıdan önce bir bardak su için. Çok basit olan bu işlem Sadece uyanmanızı sağlamakla kalmıyor aynı zamanda sindirim sisteminizi besleyerek onu yemeklere hazırlıyor. Su içtikten sonra camı açın ve dışarıdaki oksijeni soluyun. Hava soğuk olsa bile bunu yapın çünkü bu sizin uykulu halinizden kurtulmanızı sağlayarak kan dolaşımınızı arttıracaktır.
Bedeninizi alıştırın
Her akşam aynı saatte yatmaya ve kalkmaya bedeninizi alıştırın. Bu bir döngü içerisine girdiğinde göreceksiniz ki alarm sesine bile gerek kalmadan kendiliğinden kalkacaksınız. Vücudunuzun biyolojik saati kendiliğinden oluşacaktır. 

 Ve uyandıktan sonra tekrar yatağa girmeyin. Tekrar uyumaya karşı direnin.
Bedeninizi alıştırın Her akşam aynı saatte yatmaya ve kalkmaya bedeninizi alıştırın. Bu bir döngü içerisine girdiğinde göreceksiniz ki alarm sesine bile gerek kalmadan kendiliğinden kalkacaksınız. Vücudunuzun biyolojik saati kendiliğinden oluşacaktır. Ve uyandıktan sonra tekrar yatağa girmeyin. Tekrar uyumaya karşı direnin.
En hızlı uyanma yöntemi geç kalmak! 
Uyandığınızda saate baktınız ve önemli bir toplantı ya da sınav yarım saatiniz var ancak iş yeriniz/okulunuz bir saatlik mesafede. İşte bu uykunuzun bir anda açılmasına yol açacaktır.
En hızlı uyanma yöntemi geç kalmak! Uyandığınızda saate baktınız ve önemli bir toplantı ya da sınav yarım saatiniz var ancak iş yeriniz/okulunuz bir saatlik mesafede. İşte bu uykunuzun bir anda açılmasına yol açacaktır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >