Sabahattin Ali'nin kızı gerçek Madonna'yı anlattı

Sabahattin Ali'nin kült romanındaki “Kürk Mantolu Madonna” bir programda pop star Madonna ile karıştırılınca olay oldu. Ünlü yazarın kızı Prof. Dr. Filiz Ali, romandaki kadının kim olduğuna dair ipuçları verdi.

Türk edebiyatının en önemli isimlerinden biri olan Sabahattin Ali'nin, 1992 yılından bu yana 1.5 milyon adet satış rakamı elde eden “Kürk Mantolu Madonna” adlı romanı, pop star Madonna ile karıştırılmasıyla gündeme geldi. TV8'de yayınlanan bir programda sunucu Funda Özkalyoncuoğlu, romanın dünyaca ünlü pop şarkıcısı Madonna hakkında yazıldığını söyleyerek büyük bir gafa imza atmıştı.

Habertürk'te yer alan haberde, Sabahattin Ali'nin kızı Prof. Dr. Filiz Ali, Berlin'de bir galeride, sanatçının otoportresine âşık olan Raif Efendi'nin anlatıldığı “Kürk Mantolu Madonna” adlı romandaki kadının kim olduğuna dair ipuçları verdi.

Filiz Ali, “Babam mektubunda Frolayn Poder adında bir kadına âşık olduğunu söylüyor. Ancak onun dışında kimse bir şey bilmiyor. Ortalıkta ne resmi var, ne de Frolayn Poder'den bir şey” yorumunu yaptı.

'Film için daha önce anlaşmıştık'

1965'ten bu yana birçok kişinin 'Kuyucaklı Yusuf' ve 'Kürk Mantolu Madonna' kitaplarını filme uyarlamak istediğini açıklayan Filiz Ali, “Kuyucaklı Yusuf uyarlandı. 'Kürk Mantolu Madonna' da uyarlanmak istendi. Birçok kez senaryolar yazıldı. En son İlksen Başarır ve Mert Fırat'ın başrolde oynayacakları 'Kürk Mantolu Madonna' film uyarlaması yapılacaktı. Anlaştığımız süreyi geçirdiler. Şimdi de medyada yer alan isimlerle anlaşıldı” dedi.

'Hem bilgisiz hem de bilinçsiz'

Babasının kitabında geçen Madonna'nın, Amerikalı pop star Madonna ile karıştırılması konusunda ise Filiz Ali, “Hem bilgisiz, hem de bilinçsiz bir nesil yetişti. Bunun önüne geçmeliyiz” dedi.

3 milyon satıştan 1.5 milyonu Madonna


Sabahattin Ali'nin kitaplarını 1992'den bu yana basan Yapı Kredi Yayınları, şu açıklamayı yaptı: “Bizim yaptığımız Sabahattin Ali seçkileri, romanları, hikâyeleri, yazıları, şiir ve mektupları dahil 18 başlıkta kitabı yayınevimiz tarafından basılıyor. Hepsinin toplam satışı 3 milyonu geçti. Bunun yaklaşık yarısı da Kürk Mantolu Madonna'ya ait.”

Kürk Mantolu Madonna için yapılan en yaratıcı 18 caps
Kürk Mantolu Madonna skandalı hakkında atılan 10 komik tweet


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >