Sabredin olacak: #TvdeEvlilikRezaleti etiketiyle evlilik programlarının kaldırılması isteniyor

İzdivaç
İzdivaç

Dün okunan Cuma hutbelerinin ardından bugün de halk sosyal medya üzerinden ortak tepkisini belli etmeye başladı.

Baştan aşağı kurmaca ve cast'tan ibaret olan izdivaç programlarına tepkiler dinmiyor. Ünlü isimlerin bile dahil edilmeye başlandığı yalanlar ile bir ahlaksızlık oyununa şahit oluyoruz. Gelin ve damat adayı olarak locaya oturan her bir kişinin cast ajanslarından olduğu ortaya çıkmasına rağmen devam eden bu programlara karşı son zamanlarda bir bilinçlenme başladı.

Dün tüm Camilerde hutbe konusu izdivaç programlarıydı. Hutbe de: “Aile kurumunun günümüzde nice tehlikelere maruz kaldığı bir gerçektir. Özellikle bazı yayınlarda aile mahremiyetinin çiğnenmesi ve nikâhsız birlikteliklerin adeta özendirilmesi, aile anlayışı ve yaşantımızda büyük tahriplere yol açmaktadır. Evlendirme adı altında yapılan kimi programlarda ise aileye yönelik değerlerin istismar edilmesi ve ayaklar altına alınmasıyla aile müessesesi itibarsızlaştırılmaktadır" denildi.

Bu hutbeye destek verenlerden birisi ise bu tarz programları sunan ilk kişi olması yönüyle bilinen Esra Erol'du. Erol her ne kadar 2 yıldır anlatmak istediğim buydu dese de, aynı format ile yayını yapmaya devam etti ve bu konuda tepki topladı.

Bugün ise sosyal medyadan #TvdeEvlilikRezaleti etiketi altında tepkiler belirtilmeye başlandı. Etiket o kadar yoğun ilgi aldı ki şu ana kadar 1000'e yakın tweet aldı.

İşte sosyal medya üzerinden tüm bu rezaletlere karşı verilmiş tepkiler ve aktarılmak istenen ortak mesaj






Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >