Sabredin, vazgeçmeyin ek gıda için kararlı olun

Bir bebeğin ek gıdaya geçiş serüveni anneleri bazen çok fazla yıpratabiliyor.

Uzmanlar ilk altı ay boyunca bebeklerin yalnızca anne sütü ile beslenmesini öneriyor. Ancak bazı annelerin sütleri yetersiz olabiliyor. Hal böyle olunca da bebekler devam sütü (formül mama) tüketiyor. Bebekler ve anneleri için en önemli olaylardan biri de ek gıdaya geçiş sürecidir. Yalnızca anne sütü ile beslenen bebekler altıncı aylarına kadar anne sütü dışında başka bir gıda ile beslenmemeli. Bu, bebeğin anne sütünden uzaklaşmasına da neden olabiliyor. Ancak, uzmanlar yalnızca mama ile beslenen bebeklerin dördüncü aylarından itibaren ek gıdaya geçmesini tavsiye ediyor
En önemli görev

                                    
                                    Siz kararlı olursanız, göreceksiniz bebeğiniz zaman içinde yemeğini zorlanmadan yiyecek. Bebeklerinizin ek gıdaya geçiş sürecinde ağlaması, tabağını dökmesi vs sizi sinirlendirmemeli… Şayet sinirlenip bebeğinize sesinizi yükseltirseniz, bu çocuğunuzu daha olumsuz etkileyecektir. Unutmayın! Bebeğiniz dünyaya uyum sağlayabilmek için size ihtiyaç duyuyor. Bebeklerin her türlü ağlamasına, huzursuzluğuna kızmak yerine, onu kocaman öpmek biz annelerin en önemli görevi.
En önemli görev Siz kararlı olursanız, göreceksiniz bebeğiniz zaman içinde yemeğini zorlanmadan yiyecek. Bebeklerinizin ek gıdaya geçiş sürecinde ağlaması, tabağını dökmesi vs sizi sinirlendirmemeli… Şayet sinirlenip bebeğinize sesinizi yükseltirseniz, bu çocuğunuzu daha olumsuz etkileyecektir. Unutmayın! Bebeğiniz dünyaya uyum sağlayabilmek için size ihtiyaç duyuyor. Bebeklerin her türlü ağlamasına, huzursuzluğuna kızmak yerine, onu kocaman öpmek biz annelerin en önemli görevi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >