Saddam'ın sarayının son halini görünce çok şaşıracaksınız

İçerisinde göletler, şelaleler bulunan 'Saddam'ın Sarayı' bakın şimdi ne halde!

IRAK'ta, 2003 yılındaki savaş ve 14 yıl sonra yaşanan Musul operasyonunda tahrip edilen Cumhuriyet Köşkü'nün IŞİD'den alındığı belirtildi.
2003 Irak savaşında 'Saddam Sarayı' olarak bilinen Cumhuriyet Köşkü'nün Musul operasyonu kapsamında büyük tahribata uğradığı görüldü. IŞİD'in tahrip ettiği modern sarayın duvarlarına sloganlar yazdığı ve bazı duvarlarını yıktığı belirlendi.

Irak'ın devrik lideri döneminde Musul'da Dicle Nehiri'nin kenarında inşa edilen ve Saddam'ın Sarayı olarak da bilinen Cumhuriyet Köşkü, Musul operasyonu kapsamında 20 Ocak'ta DAEŞ'ten alındığı belirtildi. Musul'un kuzeyinde bulunan ve Irak Ordusu tarafından 20 Ocak'ta DEAŞ'ten alınan Cumhuriyet Köşkü'nün büyük tahribata uğradığı görüldü. 1990 yılında inşaa edildiği belirtilen Cumhuriyet Köşkü, 2003 Irak savaşında da tahrip edilmişti.

Musul'un kuzeyi ve Dicle Nehri kıyısında 1990 yılında yapımına başlanan Cumhuriyet Köşkü, Amerika'daki Beyaz Saray'ın birkaç kat büyüklüğünde yapılmış ve içinde yapay göletler ve şelaleler bulunuyor. Köşkün neredeyse her köşesine Saddam Hüseyin'in ismi yazılırken, kentin kuzeyinde tepede inşaa edilen Köşk, Musul Üniversitesi'ne bakıyor. Çeşitli ülkelerden gelen DEAŞ üyelerinin eğitildiği ve DEAŞ emirlerinin kullanıldığı Köşk, koalisyon uçaklarının da defalarca hedefi olmuştu.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >