Sağanak yağmur Tesla Model 3'lerin tamponlarını düşürüyor!

Tesla
Tesla

Sağanak yağış ve yoğun su birikintisinden dolayı Tesla Model 3'lerin arka tamponları kendiliğinden düşüyor. ABD'de bu elektrikli otomobili satın alan kişiler şikayetlerini dile getiriyor. Detaylar haberimizde:

Geçtiğimiz dönemlerde irili-ufaklı birçok farklı hatayla gündeme gelen Tesla otomobiller bu kez yine bir sıkıntıyla karşı karşıya. Sağanak yağışlarla birlikte meydana gelen 'tampon düşmesi' durumu, Model X ve Model S'e oranla nispeten uygun fiyatıyla ön plana çıkmaya çalışan Model 3'te meydana geliyor. Peki ama Tesla Model 3'te neden bir sıkıntı yaşanıyor?

Şirkete yakın kaynakların belirttiklerine göre elektrikli otomobil üreticisi ilk aşamada üretim konusunda hayli titiz davransa da artık aynıhassasiyeti devam ettirmiyor. Tabii bunun en önemli sebeplerinden biri de üretimin hızlandırılmaya çalışılması. Sürekli olarak teslimat problemleriyle gündeme gelen Tesla, üretim konusunda hızlanırken çeşitli problemler de meydana geliyor.

Tamponlar neden düşüyor?

En çok merak edilen detaylardan biri de elbette tamponların nasıl düştüğü... Bununla alakalı birçok farklı detay ortaya çıkmış durumda. Problemi yaşayan kişiler bu durumun sağanak yağıştan sonra meydana geldiğini özellikle ifade ediyor. Hatta konuyla alakalı olarak NewYork'ta yaşayan bir Tesla Model 3 sahibi Rithesh Nair, aracın birkaç saatlik yoğun yağıl anında yoldayken tamponunun çıktığını ifade ediyor. Üstelik bu ilk ve tek örnek değil.

Tesla'nın şu an için konuyla ilgili herhangi bir açıklaması yok. Ancak önümüzdeki dönemlerde örneklerin artmasıyla birlikte muhtemelen konuyla alakalı detaylara ilişkin şirketin duyuru yapması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >