Sağlık Bakanı duyurdu: Spor müsabakaları seyircili oynanabilecek

Arşiv
Arşiv

Sağlık Bakanı Koca, spor müsabakalarının sayıları belirlenerek, koronavirüs önlemleriyle seyircili şekilde oynanabileceğini duyurdu. Koca, delta plus daha yok ama İstanbul başta olmak üzere 26 ilde görülen delta varyantı sayısının 224'e yükseldiğini açıkladı ve gece yarısından sonra uygulanacak müzik yasağı ile ilgili de kalkmasından yana olduklarını belirtti.

Kademeli normalleşme sonrası yeni dönemin başlamasına 2 gün kala Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Koca yeni dönemde, spor müsabakalarının seyirci sayıları belirlenerek seyircili oynanabileceğini duyurdu.

Delta Plus görüldü mü?

Koca, ülke genelinde şimdiye kadar Delta Plus varyantının görülmediğini söyledi.

Türkiye'deki delta varyantı vaka sayısında da artış görülüyor. Bakan Koca, İstanbul ağırlıklı 26 ilde görülen varyant kaynaklı vaka sayısının 224'e çıktığını belirterek, ''16 ilde görülen delta varyantı, şu an 26 ilde görüldü. Ağırlıklı İstanbul olmak üzere 224 delta ve bunun 134'ü İstanbul'da'' dedi.

Geçen hafta çarşamba günü yurt genelinde görülen delta varyantı sayısı 134 olarak açıklanmıştı.

Müzik yasağı kalkacak mı?

Gece 24.00'ten sonraki müzik yasağı getiren düzenlemeye ilişkin de ''Biz bütün kısıtlamaların kalkmasından yanayız, bu da kalkacak'' bilgisini verdi.

4 kişiden biri aşılı

Türkiye'de 18 yaş üstü nüfusumuzun yüzde 25'inin aşılı olduğunu duyuran Bakan Koca, ''Her 4 kişiden birinin aşısı tamamlandı'' dedi.

Bilim Kurulu toplanıyor

Yarın Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının gerçekleşeceğni duyuran Bakan Koca, rapel-hatırlatma dozu ve BioNTech'te ikinci doz bekleme süresinin toplantının ana gündem maddesi olacağı açıklandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >