Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Leyla'nın durumunu yakından izliyoruz

Leyla Demirci yüz nakli olmak istediğini belirtti.
Leyla Demirci yüz nakli olmak istediğini belirtti.

Kahramanmaraş'ta 1,5 yaşındayken başına örtülen eşarbın yanması sonucu yüz ve kafa derisi yanan Leyla Demirci yardım çağrısında bulundu. Bu çağrıya karşılık sosyal medyadan kampanya başlatan YouTuber Enes Şahin'e yanıt veren Fahrettin Koca,''Kızımızın durumunu yakından izliyor, kendisine iyilik ve şifa diliyorum'' dedi.

Onikişubat ilçesi Altınova Mahallesi'nde oturan Demirci ailesinin 4 çocuğundan biri olan Leyla Demirci, bir buçuk aylıkken annesi tarafından banyo yaptırıldıktan sonra beşiğe yatırıldı. Annesininyüzüne örttüğü eşarbın odada bulunan çocuklar tarafından yakılması sonucu Leyla'nın yüz ve kafa derisi yandı.

Yardım kampanyası başladı

'Ağaç Dikme Bayramı' projesiyle sosyal medyada adını duyuran ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan destek alan YouTuber Enes Şahin, 1,5 yaşında yüzü yanan ve yüz nakli için yardım bekleyen Leyla Demirci ile ilgili bir kampanya başlattı. Kısa süre içinde kampanyayı duyurmayı başaran Şahin'e Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan da cevap geldi.

'Takipçisiyiz'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Enes Şahin'in başlattığı yardım kampanyasına cevap vererek, ''Yüz nakli bekleyen Leyla kızımızın tedavi süreci Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından yürütülmekte, nakil için donör beklenmektedir. Bu süreçte ihtiyaç duyduğu destek Bakanlığımızca sağlanacaktır. Kızımızın durumunu yakından izliyor, kendisine iyilik ve şifa diliyorum. #LeylayaUmutOl'' ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >