Sağlık Bakanı Koca: 60-65 yaş grubunun aşılanmasına başlanacak

Arşiv
Arşiv

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Kontrollü normalleşme sürecinden sonra artan vaka sayılarına dikkat çeken Koca, performansın istenilen düzeyde olmadığını aktardı. Çoğu ilde vaka artışı yaşandığını söyleyen Koca, bunların henüz hastaneye yansımadığını belirtti. Bakan Koca ayrıca gelecek haftadan itibaren 60-65 yaş grubunun aşılarına başlanacağını duyurdu.

Kontrollü normalleşme kararının ardından vaka sayılarında ciddi bir artış gözlemlenirken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısının ardından konuyla ilgili olarak açıklamada bulundu. 15 gündeki performansın istenilen düzeyde olmadığını vurgulayan Koca, "Son 15 günde, maalesef çoğu ilimizde, vaka artışı görüldü. Sonuçlar henüz hastaneye yansımaya başlamadı" ifadelerine yer verdi.

Koronavirüs aşısında yaşanan gelişmelerle ilgili de bilgi veren Bakan Koca, "Biontech aşısının testlerde kullanılacak olan ilk 5 bin 800 dozu ülkemize ulaştı. Uygulanmak üzere, bu ay 4.5 milyon doz daha gelecek" ifadelerine yer verdi.


Bakan Koca'nın yaptığı açıklama şu şekilde:

"Haritalar dikkatle takip edilmeli"

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Kabine toplantısında açıkladığı üzere, renklere göre sınıflandırdığımız illerimizdeki vaka artış seyri bir süre daha takip edilecek. İlk 15 gündeki performansımız, istenilen düzeyde olmasa da, meseleye artan bir irade ile sahip çıkacağınıza inanıyoruz. Haftada bir yayınladığımız insidans haritası ise salgınla mücadelede başarı karnemizdir. Bu haritaları dikkatle takip etmelisiniz.

Yerli aşı çalışması

Biliyorsunuz, Türkiye, aşı tedariki noktasında yaşanacak muhtemel sorunları öngörerek erken harekete geçmişti. Aşıya erişim konusundaki küresel sorunların aşılması, yerli aşı çalışmalarımızdaki gelişmeler açısından yeni, net adımlar atmakta olduğumuzun da bilinmesini isterim.

"5 bin 800 doz Biontech aşısı ülkemize ulaştı"

Aşı konusunda, şu an olduğundan daha da fazla emniyette olmanızı sağlayacak bilgiler vermek istiyorum: Halihazırda kullandığımız aşıdan farklı bir aşı olan Biontech aşısının testlerde kullanılacak olan ilk 5800 dozu ülkemize ulaştı. Uygulanmak üzere, bu ay 4.5 milyon doz daha gelecek. Bu sırada aşının testleri tamamlanmış olacak. Bu aşı da, aşı sırası gelenlere yapılacak.

"60-65 yaş grubunun aşılanmasına başlanacak"

Bir diğer haberimse şu: Bildiğiniz gibi, 65 yaş üstü büyüklerimizin, sağlık çalışanlarının aşıları tamamlandı. Gelecek haftadan itibaren bir alt grubun, yani 60-65 yaş grubunun aşılarına başlanacak. Yaşınız 60-65 arasındaysa lütfen telefon mesajlarınızı dikkatle takip edin.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >