Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Üniversiteler 'yüz yüze eğitim'e geçebilir mi?

Arşiv
Arşiv

Sağlık Bakanı Koca,"Uygulamalı eğitimin mümkün olduğunca yüz yüze yapılması,teorik eğitimlere de çevrimiçi devam edilmesi konusundaki görüş birliği YÖK’e iletilmiştir" açıklamasını yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

Bakan Koca, yüz yüze eğitimle ilgili şunları söyledi: "Milletçe normale dönüş özlemi çekiyoruz. Esnafımız, çalışanımız, öğrencimiz haklı bir beklenti içinde.

Bu husus çalışmalarımızın odağında bulunuyor. Esnafımızın işine, öğrencilerimizin okullarına bir an önce kavuşmalarını istiyoruz.

"Bilim Kurulu çalışmaları sürüyor"

Bunun kriterlerinin belirlenmesi konusunda Bilim Kurulumuz çalışmalarını sürdürüyor. Bugün yüksek öğretim ile ilgili değerlendirmeler yaptık.

Yapılan değerlendirmede uygulamalı eğitimin mümkün olduğunca yüz yüze yapılması, teorik eğitimlere ise çevrimiçi olarak devam edilmesi konusundaki görüş birliği Yüksek Öğretim Kurumumuza iletilmiştir.

Koronavirüse karşı şu anda elimizde en güçlü iki silahtan birisi aşı, diğeri doğru bilgidir. Hem aşıyı hem de doğru bilgiyi toplumumuzda yaygınlaştırmak için gereken her şeyi yapacağız. En kısa zamanda özlediğimiz günlere sağlıkla kavuşmak dileğiyle”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >