Sağlık Bakanı Koca aşılamaya dahil edilen yeni meslek gruplarını açıkladı

Arşiv
Arşiv

Sağlık Bakanı Koca, Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Aşı programımızda meslek gruplarımızın tanımlanmasına devam ediliyor. Yarından itibaren gıda üretim ve dağıtım sektörü, kafe, lokanta ve restoran çalışanları, berber ve kuaförler ile avukatlar da programa dahil ediliyor" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yarından itibaren üç yeni meslek grubunun daha aşılama takvimine dahil edileceğini açıkladı. Buna göre; kafe ve restoran çalışanları, berber ve kuaförler ile avukatlar yarından itibaren aşılanabilecek.

Berber ve kuaförlerin de aşılanmasına başlanıyor

Bakan Koca, aşı programı kapsamında berber ve kuaförler de aşılanmaya başlanacağını açıkladı. "Randevularınızı yarından itibaren alabilirsiniz. Bu güce güvenin" ifadelerini kullandı.

Avukatlar da aşılanacak

Bakan Koca, yaş kısıtlaması olmadan tüm avukatların aşı programına dahil olduğunu, yarından itibaren tüm avukatların aşı olabileceğini söyledi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de avukatların bir kısmının daha önce aşı programına alındığını hatırlatarak, yarından itibaren yaş sınırlaması olmaksızın tüm avukatların aşılarını olabileceğini söyledi.

"Yargının asli unsuru avukatların bir kısmı daha önce aşı programına alınmıştı. Yarından itibaren yaş sınırlaması olmaksızın tüm avukatlar aşılarını olabilecek.

Meslektaşlarımız için hayırlı olsun. Hepimiz için sağlıklı günler diliyorum."

Pazartesi 40 yaş ve üzeri aşılanacak

Pazartesi günü 40 yaş ve üzeri de aşı programına dahil edilecek. Önümüzdeki hafta başında 4 milyon 200 bin doz daha Biontech aşısı getirilecek. Getirilecek aşılarla bu ayın sonuna kadar 20 yaş ve üzerinin aşılanması hedefleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >