Sağlık Bakanı Koca duyurdu: 55 yaş üzerine aşılama başladı

Arşiv
Arşiv

Sağlık Bakan Fahrettin Koca, ''Bugün itibariyle aşılama programında yeni bir safhaya geçiyoruz. Aşılamada sıra 55 yaşından büyüklere geldi. Sırası gelen vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum. Aşı programımız tedarik koşullarına bağlı olarak kararlılıkla sürecek'' açıklamasında bulundu.

Türkiye’de aşılama takvimi işliyor. Birinci aşamada sağlıkçılar, 65 yaş üstünün aşılanması tamamlandı.

2. aşamada ise kritik görevlerde çalışanların büyük bölümü aşılandı. Bugün itibarıyla 2. aşamanın 2. adımına geçildi. Bu bölümde 55-59 yaş arası bireyler aşılanacak.

"Vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından yaptığı paylaşımda aşı programının tedarik koşullarına bağlı orakak kararlılıkla süreceğine dikkat çekti. Bakan Koca, "Bugün itibariyle aşılama programında yeni bir safhaya geçiyoruz. Aşılamada sıra 55 yaşından büyüklere geldi. Sırası gelen vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum" dedi.

Bir sonraki aşama 50-54 yaş arası

İkinci aşamanın son basamağında ise 50-54 yaş arası bireyler aşılanacak.

Ardından 3. aşamaya geçilecek ve bu grupta kronik hastalıkları olan 49-18 yaş arası bireyler ve 49-18 yaş arasının tamamamının aşılanması hedefleniyor.

4’üncü ve son aşamada ise aşılanma sırası geldiği halde zamanında aşı yaptırmayanların aşılanması gerçekleştirilecek.

Koronavirüs randevusu sorgulaması nasıl yapılır?

Aşılamada öncelikli grupta olup olmadığınızı 2023’e mesaj atarak sorgulayabilirsiniz. Büyük harflerle AŞI yazarak aralarında bir boşluk bırakarak TC kimlik numaranızı ve seri no’nun son 4 hanesini 2023’e mesaj atabilirsiniz. ÖRNEK (AŞI 11111111111 2222)

Bu mesaj sonrasında size ya “COVİD 19 aşılaması için öncelikli grupta değilsiniz” ya da “Covid 19 aşılaması için öncelikli gruptasınız. Aşı randevunuzu alarak randevu tarihinde hekiminize başvurunuz” yanıtı gelecek.

Aşı randevusu nasıl alınır?

Öncelikli grupta olduğunuzu tespit ettikten sonra “enabız.gov.tr” adresinde e-devlet ile giriş yapabilirsiniz. Burada yer alan e-devlet ile giriş seçeneğini tıklamanız yeterli olacak.

Giriş yaptıktan sonra açılan sayfada “aşı randevusu alma” işlemini işaretleyin. Bunun ardından size “Aile Hekimi” ve “Hastane” seçeneklerini sunacak.

Aile hekimini seçmeniz durumunda kendi aile hekimim ya da başka aile hekimi seçeneğini aktaracak istediğinizi işaretleyebilirsiniz.

Hastaneyi seçmeniz durumunda da yine size uygun olan hastanenin listesi verilecek.

Bu sayfalar açıldıktan sonra seçtiği gün ve saatte aşı randevunuz alınmış olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >