Sağlık Bakanı Koca duyurdu: DSÖ İstanbul ofisini hızla hayata geçiriyoruz

Arşiv
Arşiv

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) İstanbul ofisini hızla hayata geçireceklerini belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge ile ortak açıklama yaptı.

İstanbul'da DSÖ ofisi kurulacağını açıklayan Bakan Koca, "Ofisin kurulmasına ilişkin nihai anlaşma bugün imzalanacak" dedi.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle;

"Anlaşma imzalanacak"

DSÖ ile ilişkilerin geliştirilmesi konusunda sayın bölge direktörüyle tam bir mutabakat içerisindeyiz. Türkiye'nin sağlık alanında, sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde elde ettiği başarılar ve birçok ortak çalışmayı önümüzdeki dönemde uygulamaya koyma kararlılığı içerisindeyiz. Bu anlayışın insani ve sağlık acil durumlarına hazırlık DSÖ ofisini hızla İstanbul'da hayata geçiriyoruz. Ofisin kurulmasına ilişkin nihai anlaşma biraz sonra imzalanacak olup, ofisin en kısa sürede faaliyete başlamasını planlıyoruz.

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca
DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

"Ülkemizi uluslararası merkez haline getirecek"

  • Tüm dünyanın koronavirüs ile mücadele etmeye çalıştığı bu dönemde, acil durumları önleme, hazırlık, risk yönetimi ve kapasite geliştirme alanlarında faaliyet gösterecek olan bu ofisin İstanbul'da açılması, ülkemizi uluslararası bir merkez haline getirecektir.

DSÖ'den Türkiye'ye övgü

Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge ise şu açıklamaları yaptı:

Türk halkına ve yetkililerine pandemiye karşı verdikleri yanıt, hem ülke hem de ülke sınırlarını aşacak şekilde dayanışma gerçekleştirdikleri ve duruşlarından ötürü takdir ve saygılarımı sunarım.

Türk halkı dünyanın en büyük pandemisine karşı bünyesindeki en iyi duruşu sergiledi. Hiç kimsenin geride bırakılmadığı bir çalışma yapmalıyız.

  • Hem vatandaşlarınıza hem de mültecilere hizmet ulaştırdınız. Bununla da kalmayıp 130'dan fazla ülkeye ve 5 uluslararası kuruma yardımlarda bulundunuz.

Türkiye COVID-19 büyük mücadele veriyor. Türkiyede'ki vaka yükü yüzde 70 azaldı. Türkiye sağlık sistemi reformu ile başarılı oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >