Sağlık Bakanı Koca Mu varyantlı iki kişinin hangi ilde olduğunu açıkladı

Arşiv
Arşiv

Twitter'da yaptığı paylaşımla rutin seyrin dışında bir konuşma yapacağını duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gerçekleştirdiği basın toplantısında gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Koronavirüs yeni Mu varyantı hakkındaki soruya da cevap veren Koca, iki vakanın da İstanbul'da olduğunu ve ikisinin de durumunun ciddi bir olmadığını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gerçekleştirdiği basın toplantısında koronavirüsün yeni Mu varyantı hakkında açıklamalarda bulundu. Koca, "Mu varyantı için ise iki vaka olduğunu söylemiştim. Bu iki vaka da İstanbul'da. İki vaka da ayakta takip edilen, ciddi bir sorunu olmayan vakalar. Mu varyantının daha ağır seyrettiği şeklinde genel bir kanaat olduğunu biliyoruz ama bizim iki vakamızda böyle bir durum söz konusu değil şu an" dedi.

"Varyantlar karşısında tedirgin olunmamalı"

Bakan Koca konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Vatandaşımız özellikle varyantlar noktasında daha tedirgin olmamalı. Çünkü varyantlarla ilgili de koruyucu tedbirlerin farklılığı yok. Varyantlara karşı da aşı olmamız, maskemizi ihlal etmememiz, mesafe noktasında hassasiyeti korumamız gerekiyor. Bilimsel açıdan, bakanlık boyutuyla varyantların varlığı ve nasıl tedbir alınması gerektiği daha önemli.

"Mu varyantı vakalarının ikisi İstanbul'da"

Şu an toplumda yüzde 90'ın üzerinde Delta varyantı var. Mu varyantı için ise 2 vaka olduğunu söylemiştim. Bu 2 vaka da İstanbul'da. 2 vaka da ayaktan takip edilen, ciddi bir sorunu olmayan vakalar. Mu varyantının daha ağır seyrettiği şeklinde genel bir kanaat olduğunu biliyoruz ama bizim 2 vakamızda böyle bir durum söz konusu değil şu an."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >