Sağlık Bakanı Koca vaka sayısı en çok ve en az olan illeri açıkladı

Arşiv
Arşiv

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 15-21 Mayıs tarihlerindeki illere göre her 100 bin kişide görülen COVID-19 vaka sayılarını açıkladı. İllere göre haftalık COVID-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 123,88, Ankara'da 123,02, İzmir'de 72,75 oldu. Vaka sayılarında düşüş devam ederken 1 Haziran'daki kademeli gevşemeyi değerlendirmek için Bilim Kurulu, bugün saat 16.30'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak.

Sağlık Bakan Koca 15-21 Mayıs tarihlerindeki illere göre vaka sayısını açıkladı. Koca açıklamasında "Vaka sayılarının düşüş eğilimi devam ediyor" dedi.

Vaka sayısı en çok ve en az olan iller

Haftalık verilere göre, 100 bin kişide en çok COVID-19 vakası görülen iller Gümüşhane, Erzurum, Bolu, Kütahya ve Kars oldu.

Her 100 bin kişide en az COVID-19 vakası Osmaniye, Hatay, Adana, Aydın ve Mersin'de görüldü.

Bilim Kurulu toplanıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığındaki Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı bugün saat 16.30'da yapılacak. Toplantının gündeminde ise 1 Haziran'da sona erecek olan kademeli normalleşme verileri ve sonrasında nasıl bir yol haritası izleneceği olacak. Toplantıda ayrıca azalan vaka sayıları, Türkiye'nin aşı tedariki ve aşılama takvimi de görüşülecek.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde: "Koronavirüs Bilim Kurulu saat 16.30'da video konferans yöntemiyle toplanacaktır. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, toplantının ardından saat 18.00'de YouTube üzerinden canlı açıklama yapacaktır."

Tavsiye kararları kabineye iletilecek

Bu toplantıda alınan tavsiye kararlarının Kabine'ye iletilmesi ve pazartesi günü yapılacak olan Kabine toplantısında da yeni döneme dair alınan kararların açıklanması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >