Sağlık Bakanı Koca'dan başhekimlere 'nöbet' talimatı

Arşiv
Arşiv

Sağlık Bakanı Koca, 81 ildeki araştırma ve üniversite hastanelerinin başhekimlerinden, asistan doktorların nöbetlerinin mevzuata göre düzenlenmesini istedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 81 ildeki Eğitim Araştırma Hastaneleri ile Üniversite Hastanelerinin başhekimlerine, asistan hekimlerin nöbetlerinin mevzuata göre düzenlenmesi konusunda mektup gönderdi.

Bakan Koca, "Uzun ve yıpratıcı olan çalışma sürelerini azaltmakta, nöbet düzenlemelerini yasal mevzuatımıza uygun ve insani koşullara kavuşturmakta tam bir irade ortaya koymalıyız" dedi.

Bu konuda başhekimlerle yakın bir diyalog içinde olacaklarını belirten Koca, "Asistan hekimlerin nöbetlerinin mevzuata göre düzenlenmesi konusundaki kararlılığımızın en iyi örneklerinden birini sizin vereceğinize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Ankara'da nöbet çıkışı kaza yapan 25 yaşındaki asistan doktor Rümeysa Berin Şen, hayatını kaybetmişti. Uzun nöbet süreleri nedeniyle kazanın meydana geldiği iddiası tartışma yaratmıştı. Mobbing iddiaları üzerine açıklama yapan Bakan Koca da "Bazı kliniklerde asistan hekimlerin 36 saat çalıştığı durumlar olduğu maalesef gerçektir" ifadelerini kullanmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >