Sağlık Bakanı Koca'dan COVID açıklaması: Artık grip gibi geçiyor, korkmamız gerekmiyor

aRŞİV
aRŞİV

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki koronavirüs vakalarına ilişkin son durumu değerlendirdi. COVID'in artık grip gibi geçtiğini söyleyen Koca, ''Korkmamız gerekmiyor'' dedi. İstanbul'da özel bir hastanede yaşlı kadına eziyet edilen görüntülerle ilgili de konuşan Sağlık Bakanı, 9 ay önce yaşanmış bir olayın görüntülerinin, Beyaz Reform sürecinde ortaya çıkmasının manidar olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Koca, COVID-19'un artık grip gibi geçtiğini, korkulmaması gerektiğini söyledi.

Ancak Almanya'da günlük vaka sayısının geçen hafta 140-150 binleri, İspanya, İtalya ve İngiltere'de 60-70 binleri gördüğünü ifade eden Koca, "COVID-19 vaka sayıları şu anda 3 binlerde. 3-4 hafta sonra bizde de yükselişlerin olacağını tahmin ediyoruz. Vatandaşlarımızın tam uyumuyla dünyada salgın ile en iyi mücadele eden ülkelerden biri olduk. Bu olumlu durumumuzu sürdürmemiz lazım. Başta büyüklerimiz ve riskli gruptakiler olmak üzere aşılarımızı olalım, hiçbir endişeye mahal vermeyelim" diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >