Sağlık Bakanı Koca'nın dikkati çektiği ilde bir günde 2 bin 913 kişiye ceza kesildi

Arşiv
Arşiv

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın koronavirüs vaka artışının yaşandığı 5 il arasında gösterdiği Gaziantep'te, dün 2 bin 913 kişiye sosyal mesafe ve maske takma kuralını ihlalden ceza uygulandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Ağustos'ta yaptığı koronavirüs açıklamasında yeni hasta sayılarının Ankara, Mardin, Diyarbakır, Gaziantep ve Konya'da artış eğiliminde olduğunu açıklamıştı. Bakan Koca'nın dikkat çektiği kentlerden biri olan Gaziantep'te ise 2 Ağustos tarihinde 2 bin 913 kişiye sosyal mesafe ve maske takma kuralını ihlalden idari yaptırım uygulandığı açıklandı.

2 bin 913 kişiye ceza kesildi

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya hesabından kent genelindeki maske ve sosyal mesafe kuralına yönelik denetimlerin devam ettiğini belirtti. Yapılan açıklamada "02.08.2020 günü il genelinde koronavirüs tedbirleri kapsamında 2 bin 913 kişiye sosyal mesafe ve maske takma kuralını ihlal etmekten idari yaptırım uygulanmış, denetlenen 437 iş yerinden ikisine cezai işlem yapılmıştır" denildi.

Bakan Koca 5 il için uyarıda bulunmuştu

  • Sağlık Bakanı Koca da 1 Ağustos'un koronavirüs verilerini açıklarken "Yeni hasta sayılarının artış eğiliminde olduğu iller: Ankara, Mardin, Diyarbakır, Gaziantep, Konya" uyarısında bulunmuştu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >