Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alacak

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan: "Bu sene, geçen yıllara göre daha fazla sağlık personelimizi istihdam etmek için harekete geçtik. 27 bin ebe, hemşire, sağlık teknikeri ve teknisyeni alıyoruz. 9 binini aldık. 18 bininin de Maliye Bakanlığından izni çıktı" dedi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ebeler ve Hemşireler Günü dolayısıyla Ankara'daki bir otelde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, insanın yer yüzünün en değerli varlığı olduğunu dile getirerek, ona hizmet etmenin, onun ızdırabını dindirmenin en değerli iş olduğunu söyledi.

Sağlık çalışanlarının, Türkiye'yi tehdit eden teröre karşı mücadele veren Mehmetçik'in yanında olduğunu anımsatan Demircan, "Orada hizmet vermek büyük bir fedakarlıktır. Bunu yerine getiren sağlıkçıdır, bizim sağlık ordumuzdur. Doktorumuz, hemşiremiz, ebemiz, sağlık çalışanımız, eczacımızla biz kocaman bir sağlık ordusuyuz." diye konuştu.

"Maliye Bakanlığından izni çıktı"

Türk insanının sağlık alanında büyük bir fedakarlık verdiğini ifade eden Demircan, Türkiye'nin sağlıkta elde ettiği standardı, artık sağlık alt yapısını yenileme noktasında tamamladığını söyledi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ebeler ve Hemşireler Günü dolayısıyla Ankara'da programa katıldı.
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ebeler ve Hemşireler Günü dolayısıyla Ankara'da programa katıldı.

Bakan Demircan, sözlerini şöyle sürdürdü:

  • "Sağlık personel sayımızı da tamamlamak için mesafe alıyoruz. Bu sene, geçen yıllara göre daha fazla sağlık personelimizi istihdam etmek için harekete geçtik. 27 bin ebe, hemşire, sağlık teknikeri ve teknisyeni alıyoruz. 9 binini aldık. 18 bininin de Maliye Bakanlığından izni çıktı. Önümüzdeki günlerde ÖSYM'nin sitesinde ilan edilecek. Haziran ayına varmadan ya da haziran başında 18 bin sağlık çalışanını bu sağlık ordusuna katmış olacağız. İnşallah onun peşinden çok da geciktirmeden 19 bin de sağlık işçisi alacağız. Dolayısıyla sağlıktaki personel açığını bu sene bir nebze, gelecek sene inşallah daha güçlü gidererek bu açığı tamamlayacağız."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >