Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekimi ne zaman yapılacak?

Arşiv
Arşiv

Sağlık Bakanlığı'nın 8 bin işçi alımı için başvurular, 23-27 Şubat tarihleri arasında tamamlandı. Binlerce adayın başvuru yaptığı süreç sona erdi ve şimdi gözler kura çekimi tarihine çevrildi. Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımında kadro dağılımı nasıl? Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı ne zaman yapılacak? Kura çekimi ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatında görevlendirmek üzere 8 bin sürekli işçi alımı başvuruları, İŞKUR 'esube.iskur.gov.tr' internet adresi üzerinden tamamlandı. Sağlık Bakanlığı işçi alımı şartları taşıyan adaylar, 23-27 Şubat tarihleri arasında başvurularını yaptı. Söz konusu tarihler arasında başvuruları yapan adaylar kura sonuçları için, Sağlık Bakanlığı'ndan gelecek son dakika açıklamalarını beklemeye başladı. Peki, Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekimi ne zaman yapılacak? İşte 2024 Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekim tarihi...

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı yapıyor

Sağlık Bakanlığının 8 bin sürekli işçi alım ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İlana göre, Bakanlığın taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 8 bin sürekli işçi, ihtiyaç duyulan hizmet türlerine göre il düzeyinde alınacak.

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi kadro dağılımı

Sağlık Bakanlığı'na alınacak personel sayısı ve kadroları şu şekilde;

Bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elemanı: 84

Biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı: 127

Elektrikçi (genel): 144

Isıtma ve sıhhi tesisatçı: 143

İnşaat boyacısı/boyacı: 64

Klinik destek elemanı: 600

Güvenlik görevlisi: 3.250

Marangoz: 32

Oto bakım onarımcısı otomotiv mekanikçisi: 2

Oto elektrikçisi: 2

Otomotiv kaportacısı: 2

Temizlik görevlisi: 3.550

Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuru şartları

Sürekli işçi kadrolarına başvuran adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir;

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlar ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan şartları taşımak. (Yabancı uyruklu adaylar tercih yapamayacaktır.)

2. Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak.

3. Başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla 40 yaşını doldurmamış olmak (23/02/1984 ve daha sonraki doğumlular başvuru yapabilecektir).

4. Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibarıyla mezun olmak ve istenilen diğer belgelere son başvuru tarihi itibarıyla sahip olmak.

5. Görevini devamlı yapmasına engel akıl hastalığı bulunmadığını belgelemek (Atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir).

6. İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

7. 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yönünden bir engeli bulunmamak.

8. Güvenlik görevlisi (silahsız) olarak istihdam edilecekler için, yukarıda belirtilen şartlara ilave olarak, 5188 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (1), (2) ve (3) alt bendindeki şartlar ile (g) ve (h) bendindeki şartları taşımak.

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura ile belirlenecek

İlan edilen kadrolara başvuran adaylar, İŞKUR tarafından Bakanlığa bildirilecektir. İşe alınacak sürekli işçiler, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 12 nci maddesinin 3 üncü fıkrası hükmüne göre öncelikliler de dâhil olmak üzere İŞKUR tarafından bildirilen başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı (ilan edilen kadro sayısı) kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday sınava tabi tutulmaksızın Bakanlığa doğrudan noter kurası ile belirlenecektir.

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekimi ne zaman?

Kura tarihi ve saati, kura yeri, kura sonuçları, asıl ve yedek adaylara ilişkin listeler, atamaya ilişkin bilgi ve belgeler ile diğer her türlü duyurular Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >