Sağlık Bakanlığı'ndan Mustafa Sandal'ın klibine şikayet

Mustafa Sandal - Eypio
Mustafa Sandal - Eypio

Sağlık Bakanlığı, Mustafa Sandal'ın klibinde yer alan hemşire sahnesinin "uygun olmadığını" belirterek, RTÜK'e inceleme talebinde bulundu.

Mustafa Sandal, Eypio ile Reset adlı şarkıya düet yaptı. Şarkının klibi internet ve ortamında ve ulusal kanallarda yayınlandı. Fakat klip Sağlık Bakanlığı’nın engeline takıldı. Sağlık Bakanlığınca, Mustafa Sandal'ın seslendirdiği "Reset" isimli şarkının klibinde yer alan hemşire sahnesinin "uygun olmadığı" gerekçesiyle RTÜK'e inceleme talebinde bulunuldu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, sosyal medyada yayımlanan söz konusu klip içerisinde gösterilen hemşire figürünün "tartışmalara" yol açabilecek nitelikte olduğu belirtildi.

Klipteki ilgili sahneler için inceleme başlatılmasına ilişkin talebin, Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) iletildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: RTÜK'e gönderilen resmi yazıda, klipteki görüntülerde yer alan hemşire temsilinin kıyafet, hal ve davranışları mesleğin saygınlığını ve itibarını zedeleyici nitelikte olup, toplumda sağlık çalışanlarına karşı yanlış bir kanı oluşmasına sebebiyet verebileceğine dikkat çekildi.

Mustafa Sandal ve Eypio
Mustafa Sandal ve Eypio
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >