Sağlık çalışanlarına saldırı sonrası Sağlık Bakanı Koca'dan açıklama: Soruşturma açıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına saldırı girişimi hakkında yazılı açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, adli sürecin başlatıldığını duyurdu ve "Toplumumuzdan isteğim şudur: Dünyanın en fedakâr sağlık çalışanları olduklarını bu salgın döneminde bir kez daha ispatlayan evlatlarınıza, dünyanın örnek alacağı sevgi ve saygıyı gösterelim" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına saldırıyla ilgili adli sürecin başlatıldığını açıkladı ve vatandaşlardan sağlık çalışanlarına sevgi ve saygı göstermesini istedi.

Bakan Koca, açıklamasında şu ifadelere yer verdi "Dün, 21 Eylül Pazartesi, akşam saatlerinde, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde çekilmiş görüntüler, son derece üzücü ve düşündürücüdür. Olay, belirteceğim şekilde gelişmiştir.

Hasta yakınları canlandırma odasına girmek istemiş

Ateşli silah yaralanması ile hastanemizin Acil Servisine aynı anda başvuran iki hastadan ağır yaralı A.Ö. canlandırma ünitesine alınmış ve fakat bir saatten fazla süren müdahaleye rağmen maalesef kaybedilmiştir.

Acil Servis Sorumlu Hekimi, hastanın babasına üzücü bilgiyi vermiş; bunun üzerine, hasta yakınları, vefat etmiş olan hastalarını görmek için içeri girmek istemiştir. Kalabalık grubun canlandırma odasına, şartları zorlayarak girmek istemesi üzerine; görevli sağlık çalışanları, örneği çok görülen şiddet olaylarından bir yenisinin yaşanacağı endişesi ile kapıyı kapalı tutmaya ve hasta yakınlarını engellemeye çalışmıştır.

Sağlık çalışanları saldırıdan kendilerini korumak için odanın kapısını tuttu
Sağlık çalışanları saldırıdan kendilerini korumak için odanın kapısını tuttu

"Adli süreç başlatıldı"

  • Hastane güvenliğimiz ve emniyet güçleri, olaya kısa sürede müdahale etmiş, adli süreç başlatılmıştır. Olayda hiçbir sağlık çalışanımız zarar görmemiştir. Ama olayın kendisi, hepimiz açısından güçlü uyarı değeri taşımaktadır. Nedenler çok açıktır.

"Sağlık çalışanlarımıza saygıyı bir insanlık kalitesi olarak görelim"

Toplumumuzdan isteğim şudur: Dünyanın en fedakâr sağlık çalışanları olduklarını bu salgın döneminde bir kez daha ispatlayan evlatlarınıza, dünyanın örnek alacağı sevgi ve saygıyı gösterelim. Sağlık çalışanlarımıza saygıyı bir insanlık kalitesi olarak görelim. İyi gün dostu her zaman bulunur. Kötü gün dostlarımız sağlık çalışanlarımızdır."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >