Sağlık-Sen'den "15 Temmuz Destanı" belgeseli

Sağlık-Sen'den "15 Temmuz Destanı" belgeseli
Sağlık-Sen'den "15 Temmuz Destanı" belgeseli

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesi sağlık çalışanlarının yaşadıkları, "Sağlık Kahramanlarının 15 Temmuz Destanı" adıyla belgesel haline getirildi

Sağlık çalışanlarının Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşadıkları, "Sağlık Kahramanlarının 15 Temmuz Destanı" adıyla belgesel haline getirildi.

Sağlık-Sen tarafından hazırlanan belgeselde, o gece sağlık çalışanlarının yaşadıkları olaylar anlatıldı.

Ankara ve İstanbul'da 15 Temmuz gecesi gerek saldırıya uğrayan, gerekse yaralılara ateş hattında müdahale etmeye çalışanların yaşadıklarının anlatıldığı belgeselde, sağlık çalışanlarının destansı mücadelesine yer verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarının o gece ayrı bir destan yazdığını, "beyaz kahramanlar"ın başta Ankara ve İstanbul olmak üzere tüm Türkiye'de evlerinden hastanelere koştuğunu belirtti.

Nöbette olan meslektaşlarına yardıma giden hekim, hemşire ve tüm sağlık teşkilatına minnettar olduklarını dile getiren Memiş, "Çoğunu televizyonlardan izlediğimiz 15 Temmuz gazilerimizin acil servislerde ilk müdahalelerini yapan, ameliyatlarını gerçekleştiren, hayata tutunmalarını sağlayan sağlık çalışanlarımıza, halkımız adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Metin Memiş, tankların ezdiği, üzerine kurşun yağdırılan, cadde ortasında son nefesini veren insanlarımızın yanında sağlık çalışanlarının olduğuna dikkati çekerek, kurşunların arasında yaralıları ambulanslara taşıyan, asker kıyafetli FETÖ'nün teröristlerine karşı ölümü göze alıp, vatan sevdalısı gerçek askere ve kahraman polislere, aziz vatan evlatlarına olay yerinde müdahale eden sağlık çalışanlarının hepsinin bir kahraman olduğunu vurguladı.

Sağlık çalışanlarının yalnızca hastanelerde değil meydanlarda da darbecilere karşı üstün bir mücadele örneği ortaya koyduğunu belirten Memiş, sağlık çalışanlarının o günkü destansı mücadelesinin ölümsüzleştirilmesiyle tarihe not düştüklerini de ifade etti.

Sağlık-Sen tarafından hazırlanan belgeselin, bazı televizyon kanallarında yayınlanacağı bildirildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >