Sağlıkla parlayan bir cilt için 9 adım!

Cilt
Cilt

Cildinizin sağlıkla parlaması sizin elinizde! İşte sağlıkla parlayan bir cilt için dikkat edilmesi gerekenler

Herkes sağlıklı, temiz ve parlak görünen bir cilde sahip olmak ister. Ancak çevresel faktörler, yaşam koşulları, kozmetik ürünler ve yanlış kullanılan bakım kremleri buna izin vermez; aksine cildinizin sağlıklı görünümünü ortadan kaldırır. Sağlıkla parlayan bir cilt için yapılması ve önlenmesi gerekenler şöyle…

Cildinizi temiz tutun

                                    
                                    Cildinizi temiz tutmak, işin en önemli kısmı. Her sabah ve her akşam mutlaka ılık suyla yıkayıp bir tonik yardımı ile temizleyin. Sabah evden çıkmadan önce mutlaka güneş koruyucu krem kullanın; akşamları cildinizi nemlendirmeden uyumayın.
Cildinizi temiz tutun Cildinizi temiz tutmak, işin en önemli kısmı. Her sabah ve her akşam mutlaka ılık suyla yıkayıp bir tonik yardımı ile temizleyin. Sabah evden çıkmadan önce mutlaka güneş koruyucu krem kullanın; akşamları cildinizi nemlendirmeden uyumayın.
Güneşten korunun

                                    
                                    Özellikle yaz mevsiminde fazlasıyla dikkat etmeniz gereken detaylardan biridir güneşten korunmak… Güneş ışınlarıyla direkt temas halindeyseniz en az 20 faktör, günlük hayatta ise 15 faktör koruyucu krem kullanabilirsiniz. Özellikle açık ve hassas tenli kişiler, bu konuda dikkatli olmalılar. Aksi takdirde, erken yaşta cildinizde kırışıklıklar ve lekeler oluşabilir.
Güneşten korunun Özellikle yaz mevsiminde fazlasıyla dikkat etmeniz gereken detaylardan biridir güneşten korunmak… Güneş ışınlarıyla direkt temas halindeyseniz en az 20 faktör, günlük hayatta ise 15 faktör koruyucu krem kullanabilirsiniz. Özellikle açık ve hassas tenli kişiler, bu konuda dikkatli olmalılar. Aksi takdirde, erken yaşta cildinizde kırışıklıklar ve lekeler oluşabilir.
Bol su için

                                    
                                    Sağlıklı bir cilt için temizlikten sonra gelen en önemli faktör, sudur. Cildinizin nemini kaybetmemesi ve kuruluğunu önlemek için düzenli olarak bol su tüketin.
Bol su için Sağlıklı bir cilt için temizlikten sonra gelen en önemli faktör, sudur. Cildinizin nemini kaybetmemesi ve kuruluğunu önlemek için düzenli olarak bol su tüketin.
Kozmetik ürünlere dikkat

                                    
                                    Yağlı bir cildiniz var diye, yağlı ciltler için olan her ürün size uygundur diye bir şey yok. Kozmetik ürünler cildinizin en büyük düşmanı, aynı zamanda da tek kurtarıcısı. Bu yüzden doğru ürünler kullanmaya özen gösterip gerekirse doktorunuza danışın.
Kozmetik ürünlere dikkat Yağlı bir cildiniz var diye, yağlı ciltler için olan her ürün size uygundur diye bir şey yok. Kozmetik ürünler cildinizin en büyük düşmanı, aynı zamanda da tek kurtarıcısı. Bu yüzden doğru ürünler kullanmaya özen gösterip gerekirse doktorunuza danışın.
Yağlı cildinizi kurutmaya çalışmayın 

                                    
                                    Cildinizdeki yağı yok etmeye çalışıp içerisinde alkol bulunan bakım ürünleriyle cildi kurutmak, vücudunuzun su kaybetmesine ve cildinizin soyulmasına neden olabilir. Bu yüzden, doğal yağlar kullanarak cildinizdeki yağ oranını dengeleyebilirsiniz.
Yağlı cildinizi kurutmaya çalışmayın Cildinizdeki yağı yok etmeye çalışıp içerisinde alkol bulunan bakım ürünleriyle cildi kurutmak, vücudunuzun su kaybetmesine ve cildinizin soyulmasına neden olabilir. Bu yüzden, doğal yağlar kullanarak cildinizdeki yağ oranını dengeleyebilirsiniz.
Islak cilde krem uygulamayın

                                    
                                    Cilt ıslakken uygulanan kremlerin herhangi bir katkısı olmaz. Duştan çıktıktan ya da yüzünüzü yıkadıktan sonra, cildinizi mutlaka bir tonik yardımıyla temizlemelisiniz. Yüzünüzü tonikle temizledikten sonra, biraz dinlendirip cildinize uygun bir nemlendirici krem kullanabilirsiniz. Böylelikle hem cildinizdeki suyun emilmesine izin vermiş, hem cildinizin kuru görünümünden kurtulmuş olursunuz.
Islak cilde krem uygulamayın Cilt ıslakken uygulanan kremlerin herhangi bir katkısı olmaz. Duştan çıktıktan ya da yüzünüzü yıkadıktan sonra, cildinizi mutlaka bir tonik yardımıyla temizlemelisiniz. Yüzünüzü tonikle temizledikten sonra, biraz dinlendirip cildinize uygun bir nemlendirici krem kullanabilirsiniz. Böylelikle hem cildinizdeki suyun emilmesine izin vermiş, hem cildinizin kuru görünümünden kurtulmuş olursunuz.
Yüzünüzü yıkadığınız suya dikkat

                                    
                                    Yüzünüzü aşırı sıcak veya aşırı soğuk su ile yıkamak cilt dengenizi bozabilir. En ideali, cildi ılık su ile yıkamaktır. Böyle cildiniz pürüzsüz, parlak ve sağlıklı bir görünüme sahip olur.
Yüzünüzü yıkadığınız suya dikkat Yüzünüzü aşırı sıcak veya aşırı soğuk su ile yıkamak cilt dengenizi bozabilir. En ideali, cildi ılık su ile yıkamaktır. Böyle cildiniz pürüzsüz, parlak ve sağlıklı bir görünüme sahip olur.
Yüzünüze sürekli dokunmayın

                                    
                                    Cilt sağlığını bozan en önemli etkilerden biri çevresel faktörlerdir. Özellikle dışardan gelen etkilerle ciltte biriken kirin yanı sıra, ellerde de biriken kir ile sürekli yüzünüze dokunmak cilde oldukça zararlıdır. Ellerinizin temiz olduğundan emin olsanız dahi, sık sık yüzünüze dokunmaktan kaçının.
Yüzünüze sürekli dokunmayın Cilt sağlığını bozan en önemli etkilerden biri çevresel faktörlerdir. Özellikle dışardan gelen etkilerle ciltte biriken kirin yanı sıra, ellerde de biriken kir ile sürekli yüzünüze dokunmak cilde oldukça zararlıdır. Ellerinizin temiz olduğundan emin olsanız dahi, sık sık yüzünüze dokunmaktan kaçının.
Yediklerinize dikkat edin

                                    
                                    Güzel bir görünüşe, hoş bir fiziğe ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için yediklerinize dikkat etmelisiniz. Aşırı yağlı yemekler, kızartmalar, hamur işleri ve şekerli gıdalar hem sağlık hem dış görünüş açısından oldukça zararlıdır. Bu yüzden bu gıdalardan uzak durup özellikle B vitamini bakımından zengin besinler tüketmeniz gerekir. Yumurta, deniz ürünleri ve omega bakımından zengin fındık gibi çerezler, cilt sağlığı için oldukça etkilidir.
Yediklerinize dikkat edin Güzel bir görünüşe, hoş bir fiziğe ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için yediklerinize dikkat etmelisiniz. Aşırı yağlı yemekler, kızartmalar, hamur işleri ve şekerli gıdalar hem sağlık hem dış görünüş açısından oldukça zararlıdır. Bu yüzden bu gıdalardan uzak durup özellikle B vitamini bakımından zengin besinler tüketmeniz gerekir. Yumurta, deniz ürünleri ve omega bakımından zengin fındık gibi çerezler, cilt sağlığı için oldukça etkilidir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >