Sağlıklı bir hayat istiyorsanız; mutfağınızdan avokadoyu eksik etmeyin

Her derde deva avokadoyu mutfağınızdan eksik etmeyin.

Son yıllarda Türkiye'de rahatlıkla bulunan avokadonun faydalarını gelin birlikte öğrenelim.
Avokado nedir?
Avokado anavatanı Orta Meksika olan defnegiller familyasına ait ağacın meyvesidir.
Avokado nedir? Avokado anavatanı Orta Meksika olan defnegiller familyasına ait ağacın meyvesidir.
Türkiye'de yetişir mi?
Avokado ülkemizde; Antalya bölgesinde ve Rize'de az da olsa yetiştiriliyor.
Türkiye'de yetişir mi? Avokado ülkemizde; Antalya bölgesinde ve Rize'de az da olsa yetiştiriliyor.
Yararlı mı?
Ülkemizde son yıllarda rağbet görmeye başlayan bu meyve bolca A,B ve E vitamini içeriyor. İçerisinde bulunan protein ve mineraller nedeniyle avokadoya özellikle çocuk beslenmesinde yer verilmesi gerekiyor.
Yararlı mı? Ülkemizde son yıllarda rağbet görmeye başlayan bu meyve bolca A,B ve E vitamini içeriyor. İçerisinde bulunan protein ve mineraller nedeniyle avokadoya özellikle çocuk beslenmesinde yer verilmesi gerekiyor.
Avokado nasıl yumuşar? 
Bir elma ve bir muzla birlikte avokadoyu yağlı kağıda sarıp karanlık bir yerde bekletirseniz, meyve hızlıca yumuşar.
Avokado nasıl yumuşar? Bir elma ve bir muzla birlikte avokadoyu yağlı kağıda sarıp karanlık bir yerde bekletirseniz, meyve hızlıca yumuşar.
Dikkat edin!
Avokadodan nefret etmek istemiyorsanız; mutlaka meyveyi yumuşadığında tüketin.
Dikkat edin! Avokadodan nefret etmek istemiyorsanız; mutlaka meyveyi yumuşadığında tüketin.
Nasıl yenir?
Avokadoyu salatalar da kullanabileceğiniz gibi bazı yemeklere de ekleyebilirsiniz. Avokado ve zeytinyağı ile yapılan dip soslar da bir harikadır.
Nasıl yenir? Avokadoyu salatalar da kullanabileceğiniz gibi bazı yemeklere de ekleyebilirsiniz. Avokado ve zeytinyağı ile yapılan dip soslar da bir harikadır.
Avokadolu mısır çorbası tarifi;
Malzemeler: 

 1 tane taze soğan
1 küçük diş taze sarımsak
1 tane olgun avokado
1 kutu mısır konservesi
500 ml. soya sütü
250 ml. Kefir
1 çorba kaşığı limon suyu
2 küçük marul yaprağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
yeterli miktarda deniz tuzu 

Hazırlanışı: Sarımsağın kabuğu soyulur ve küçük küçük doğranır. 300 gr. mısır konservesi ve soya sütü ile birlikte blenderden geçirilerek, ince püre haline getirilir. Limon suyu ile kefir ilave edilerek, en az 1-2 saat buzdolabında soğutulur. Marul yaprakları iyice yıkanıp kurulandıktan sonra ince şeritler halinde doğranır. Taze soğan yıkanıp kurulandıktan sonra yeşil yaprakları halka şeklinde çok ince doğranır. Beyaz kısmı, başka bir yerde kullanılmak üzere kaldırılır. Servisten hemen önce, avokado boylamasına ikiye bölünür ve çekirdeği çıkarılır. Meyve kısmı kaşık yardımı ile kabuğundan çıkarılarak, küçük küpler halinde doğranır ve kalan mısır taneleri ile birlikte çorbaya ilave edilir. Servis aşamasında halka doğranmış taze soğanlar ile şeritler halinde doğranmış marul yaprakları, çorbanın üzerine serpiştirilir. Kırmızı pul biber ekilir.

 (Tarif: evgininyemekleri.blogspot.com.tr)
Avokadolu mısır çorbası tarifi; Malzemeler: 1 tane taze soğan 1 küçük diş taze sarımsak 1 tane olgun avokado 1 kutu mısır konservesi 500 ml. soya sütü 250 ml. Kefir 1 çorba kaşığı limon suyu 2 küçük marul yaprağı 1 çay kaşığı kırmızı pul biber yeterli miktarda deniz tuzu Hazırlanışı: Sarımsağın kabuğu soyulur ve küçük küçük doğranır. 300 gr. mısır konservesi ve soya sütü ile birlikte blenderden geçirilerek, ince püre haline getirilir. Limon suyu ile kefir ilave edilerek, en az 1-2 saat buzdolabında soğutulur. Marul yaprakları iyice yıkanıp kurulandıktan sonra ince şeritler halinde doğranır. Taze soğan yıkanıp kurulandıktan sonra yeşil yaprakları halka şeklinde çok ince doğranır. Beyaz kısmı, başka bir yerde kullanılmak üzere kaldırılır. Servisten hemen önce, avokado boylamasına ikiye bölünür ve çekirdeği çıkarılır. Meyve kısmı kaşık yardımı ile kabuğundan çıkarılarak, küçük küpler halinde doğranır ve kalan mısır taneleri ile birlikte çorbaya ilave edilir. Servis aşamasında halka doğranmış taze soğanlar ile şeritler halinde doğranmış marul yaprakları, çorbanın üzerine serpiştirilir. Kırmızı pul biber ekilir. (Tarif: evgininyemekleri.blogspot.com.tr)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >