Sağlıklı uyku için yapılması gereken 10 şey

Fiziksel ve ruhsal sağlık açısından uyku hayati önem taşıyor. Peki, sağlıklı bir uyku için ne yapmalı?

Sağlıklı bir yaşam için uykunun önemi tartışılmaz. Yeterince dinlenmiş olarak uyanmanın olumlu etkilerini gün içerisinde her an görebilirsiniz. İşte karşınızda sağlıklı bir yaşam için kaliteli bir uyku uyumanın 10 basit yolu.

Duş alın

                                    Uykunun düzene sokulmasında vücut sıcaklığı önem taşıyor, uyumadan önce duş yapmak da bu noktada iyi bir yardımcı. Yorucu bir günün sonunda alacağınız ılık bir duş, hem rahatlamanıza hem de vücudunuzda melatonin salgılanmasına neden olduğu için çabuk uyumanızı sağlıyor. Ayrıca ılık suyun sakinleştirici etkisi uyku kalitesini artırıyor, stresi azaltıp tansiyonu düşürüyor.
Duş alın Uykunun düzene sokulmasında vücut sıcaklığı önem taşıyor, uyumadan önce duş yapmak da bu noktada iyi bir yardımcı. Yorucu bir günün sonunda alacağınız ılık bir duş, hem rahatlamanıza hem de vücudunuzda melatonin salgılanmasına neden olduğu için çabuk uyumanızı sağlıyor. Ayrıca ılık suyun sakinleştirici etkisi uyku kalitesini artırıyor, stresi azaltıp tansiyonu düşürüyor.
Su için

                                    Araştırmalar, uyumadan önce içilen su vücutta hücrelerin yenilenmesine yardımcı oluyor. Kalori yaktırdığı ve kilo kaybettirdiği de biliniyor. Uyumadan önce su için, sabah uyandığınızda iyi bir uyku deneyimlediğinizi göreceksiniz.
Su için Araştırmalar, uyumadan önce içilen su vücutta hücrelerin yenilenmesine yardımcı oluyor. Kalori yaktırdığı ve kilo kaybettirdiği de biliniyor. Uyumadan önce su için, sabah uyandığınızda iyi bir uyku deneyimlediğinizi göreceksiniz.
Dişlerinizi fırçalayın

                                    Dişlerinizi fırçalayın

 Sabah kokusuz bir nefesle uyanmak istiyorsanız dişlerinizi fırçalamadan uyumayın!
Dişlerinizi fırçalayın Dişlerinizi fırçalayın Sabah kokusuz bir nefesle uyanmak istiyorsanız dişlerinizi fırçalamadan uyumayın!
Günlük tutun

                                    Çocuklukta kaldı demeyin! Günlük tutmak düşüncelerinizi keşfetmenizi sağlayacak; kendi kişisel tarihinizi yazmayı olanaklı kılacak; farkındalığınızı artıracak… Tüm bunların yanında uykuya dalmanızı kolaylaştıracak. Zihninizin temizlendiğini göreceksiniz.
Günlük tutun Çocuklukta kaldı demeyin! Günlük tutmak düşüncelerinizi keşfetmenizi sağlayacak; kendi kişisel tarihinizi yazmayı olanaklı kılacak; farkındalığınızı artıracak… Tüm bunların yanında uykuya dalmanızı kolaylaştıracak. Zihninizin temizlendiğini göreceksiniz.
Meditasyon yapın

                                    Meditasyon yapın

 Meditasyon zihninizin sakinleşmesine yardımcı oluyor. Stresli bir yaşamınız, kronik ağrılarınız, uyku probleminiz varsa uyumadan önce birkaç dakika meditasyon size çok iyi gelecek...
Meditasyon yapın Meditasyon yapın Meditasyon zihninizin sakinleşmesine yardımcı oluyor. Stresli bir yaşamınız, kronik ağrılarınız, uyku probleminiz varsa uyumadan önce birkaç dakika meditasyon size çok iyi gelecek...
Egzersiz yapmayı ihmal etmeyin 

                                    Uyumadan önce yapılan basit egzersizler sağlıklı bir yaşam ve sağlıklı bir zihin için büyük bir yardımcı.
Egzersiz yapmayı ihmal etmeyin Uyumadan önce yapılan basit egzersizler sağlıklı bir yaşam ve sağlıklı bir zihin için büyük bir yardımcı.
Günü değerlendirin

                                    O gün yaşananlara içsel bir yolculuk yapmak kişiye bir sonraki gün daha sağlıklı kararlar verdiriyor. Olumlu ve olumsuz değerlendirmeler kişinin daha sağlıklı ilişkiler kurmasını sağlıyor.
Günü değerlendirin O gün yaşananlara içsel bir yolculuk yapmak kişiye bir sonraki gün daha sağlıklı kararlar verdiriyor. Olumlu ve olumsuz değerlendirmeler kişinin daha sağlıklı ilişkiler kurmasını sağlıyor.
Olumlu düşünce 

                                    Gün içerisine yaşanan olumsuzluklar geride bırakılmalı. Elbette hatalardan ders almak gerekiyor ancak stres yapmadan. Unutmayın başarılı insanlar hep olumlu düşünür!
Olumlu düşünce Gün içerisine yaşanan olumsuzluklar geride bırakılmalı. Elbette hatalardan ders almak gerekiyor ancak stres yapmadan. Unutmayın başarılı insanlar hep olumlu düşünür!
Makul bir saatte uyuyun!

                                    Biyoritimlerinizi bozmayın, aynı saatte uyuyup uyanmaya gayret edin..
Makul bir saatte uyuyun! Biyoritimlerinizi bozmayın, aynı saatte uyuyup uyanmaya gayret edin..
Sahip olduğunuz tüm güzellikler için şükredin

                                    Hayatın akışı içerisinde normal karşıladığımız, çoğu zaman fark etmediğimiz öyle büyük değerlere sahibiz ki… Bu güzelliklerin farkına varılmalı.
Sahip olduğunuz tüm güzellikler için şükredin Hayatın akışı içerisinde normal karşıladığımız, çoğu zaman fark etmediğimiz öyle büyük değerlere sahibiz ki… Bu güzelliklerin farkına varılmalı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >